תשוקה או אהבה? מה ההבדל?

תאריך פנייה: 04.06.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מישהי
האם יתכן....
04.06.2006 • 08:51

האם יתכן שאת יוצאת עם מישהו כמעט חודש, ואת מאוד דלוקה עליו, וכל מה שאת רואה בעיניו ומרגישה בנשיקתו זה שהוא רוצה אותך ואוהב אותך או לפחות מרגיש רגש כלפייך(דבר שמעולם לא ראיתי אצל גבר ,גם לא אצל האקס)...ואז הוא נעלם,התקשרתי אחרי שבוע כמעט לבדוק...סתם,כלום,אין מענה ואין חזרה.איך זה יתכן??

ד"ר אורן חסון
עובדה, לא? אלא אם קרה לו משהו...
05.06.2006 • 12:53

מישהי יקרה,
הרגשת תשוקה, לא אהבה. הרגשת אולי גם נסיון ויכולת להתמסר ברגע נתון, אבל את לא יודעת דבר על היכולת להתמסר לאורך זמן. זה יכול מאד להטעות, ואולי זה הטעה. עובדה, לא? אלא אם קרה לו משהו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מישהי
לא הבנתי מדוע אתה כותב שאיני יודעת
05.06.2006 • 16:30

שאיני יודעת דבר על להתמסר לאורך זמן....ניראה לי שאתה טועה, אם היתי עם מישהו לאורך זמן רב לפניו וגם הוא היה עם מישהי לטווח ארוך מאוד לפניי....כך שאיני יודעת אם זה אומר משהו. אני חושבת שאני מבדילה היטב בין תשוקה לאהבה....ופרט לכך , אני יודעת בסופו של דבר שלא 'קרה לו דבר...תודה על התגובה

ד"ר אורן חסון
כתבתי שאינך יודעת מה הוא מרגיש
05.06.2006 • 17:19

מישהי יקרה,
אופס... התכוונתי לכך שבנשיקה שלו הרגשת תשוקהשלוולא אהבה שלו, ושאינך יודעת דבר על היכולתשלולהתמסר לאורך זמן. העובדה שהיה בקשרים ארוכים אינה מעידה בהכרח שכל התמסרות רגעית שלו משמעותה נכונות להתמסרות לקשר ארוך. את לא מכירה אותו מספיק כדי לראות איך הוא מתנהג כך לעומת כך.ולגבי השאלה שלך "איך זה ייתכן?"זה קצת מזכיר לי את היהודי, שהגיע בפעם הראשונה לגן החיות, ומראים לו ג'ירפה, והוא אומר: "לא יכול להיות. אין חיה כזאת!"אז זה קרה או בגלל שקרה לו משהו (ואת אומרת שאת יודעת שלא), או בגלל שמישהי שהוא מאוהב בה קשות מעברו חזרה אליו, או בגלל שלא זיהית מספיק נכון את הסימנים, או בגלל סיבה אחרת. ותרשי לי לומר שאם את יוצאת איתו רק "כמעט חודש", את כמעט בהכרח מבלבלת בין "הידלקות" ותשוקה ("מאוהבות", אם את רוצה), לבין אהבה, שהיא תהליך מתמשך יותר, קבוע יותר, שנותן לנו תחושת מחוייבות מתמשכת יותר. התהליך הזה, כמעט בודאות, עוד לא קרה. ועובדה, יש ג'ירפות, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083