תשומת לב כעובדת מצטיינת - מה בסדר?
me
מחפשת מחמאות
⌄
שלום,
אני בת 20,ואני בקשר זוגי כבר שנתיים עם בחור שאני מאוד אוהבת.הקשר בינינו טוב,בהתחלה התלוננתי קצת שאני צריכה ממנו יותר חום ואהבה כי זה דבר שמאוד חשוב לי ,והוא הבטיח שהוא יראה לי את מה שאני צריכה,ואני מודה שזה יותר טוב מלפני כן.העינין הוא,התחלתי לעבוד לא מזמן במקום עבודה מסוים,ואני מוצאת את עצמי כל פעם מנסה לתפוס את עיניו של הבוס,שדי מחמיא לי בעבודה.ואני כל פעם מחפשת כיביכול " למצוץ " ממנו מחמאות עליי .אני חושבת שאני קצת חסרת בטחון,האם זה קשור לכך שאני מתנהגת בצורה כזאת?גם בעבודה הקודמת שעבדתי תמיד חיפשתי שהעיניים יהיו עלי ושאני אקבל מחמאות כמה שיותר,כי מסתבר שזה מה שגורם לי להרגיש טוב, והרגשה שאני שווה משהו.ממה זה נובע כל זה.? למה אני תמיד מחפשת שהעיניים יהיו עליי? אני לא אוהבת את זה וזה גורם לי להרגיש מאוד רע,וגורם לי להרגיש "לא אמינה" כלפי הבן זוג שלי.אני חוששת שאני אמשיך להיות כך גם בעתיד ,אני בחיים לא ארצה לאבד את בן הזוג שלי ולעולם לא ארצה לפגוע בו.אשמח אם תוכל להסביר לי למה זה בבקשה...מצטערת על החפירה.
ד"ר אורן חסון
תשומת לב כעובדת מצטיינת?
⌄
מי יקרה,
יש קשר לחוסר הביטחון שלך. בודאי. אחרת היית מסתפקת במה שאת חושבת על עצמך. ובודאי שאת מרגישה טוב עם מחמאות, כי מי לא? זה נכון גם למי שאינו סובל מחוסר ביטחון, אבל כשאת לא בטוחה בעצמך מספיק, זה חשוב יותר.מותר לך לרצות להיות במרכז, ולמשוך תשומת לב כעובדת מצטיינת. מה שלא בסדר הוא לקחת את זה לכיוונים שאינם ראויים, כמו למשוך את תשומת הלב של הבוס שלך אליך כאשה. וכאן המקום להתבגר, ולא משנה מה גילך. פרושו של דבר – להחליט מה חשוב יותר, ולשלוט במה שעלול להזיק לך.