יחסים מיניים נפגעו - מה עושים?
אנונימי
בעיה מתמשכת
⌄
שלום ,
אני נמצא בקשר כבר ארבע שנים עם מישהי שאני אוהב אהבה אמיתית,אהבה כזאת שאתה רוצה שתהיה לך כל החיים.כבר זמן רב שיש לנו בעיה,מסיבה כזאת או אחרת (היא לא יודעת להסביר לזה)היא מתרחקת ממני מבחינה מינית,אנחנו נפגשים כל יום כמעט,ישנים ביחד כעט כל יום,אציין שאנו לא מתגוררים יחד, ומבחינה מינית שום דבר לא קורה בינינו.מלבד פעם בחודש בערך שכן נוצר אקט מיני וגם לא סקס אלא הדברים השוליים יותר,אין בינינו סקס כבר זמן ארוך.אני יודע שהיא אוהבת אותי,עברנו תקופה לא קלה של חוסר אמון שלה בי,שממנו החלה כל ההתרחקות המינית ומאז כשפתרנו את בעיית האמון עדיין הקרבה הפיזית לא משתנה,אני סבלני כלכך,מחכה,לא מתייאש,היא האישה של החיים שלי,אני רוצה רק אותה, לא מעניין אותי חוץ ממנה,אני אוהב אותה אהבה טהורה,אמיתית..אני מוכן להילחם,אבל איך?מה לעשות?איך לפתור את זה?היא טוענת שקשה גם לה אבל משהו חוסם אותה..מה זה יכול להיות?אני אובד עצות..קשה לי..אני לא רוצה לאבד אותה היא באמת יקרה לי ואני יעשה הכל לפתור את זה..מה לעשות וכיצד לפעול לדעתך?
ד"ר אורן חסון
להבין את מקור הבעיה קודם
⌄
אנונימי יקר,
אני מבין מדבריך שבעבר היו ביניכם יחסים מיניים, אלא שהם הפסיקו. כנראה כתוצאה של ארוע שגרם לה לחוסר אמון בך. מה קורה מכאן והלאה, לא ברור לי. יכול להיות שהיא לא מעוניינת, וכי עדיין לא החזירה את האמון המלא בך. זה משהו שיש צורך ביניכם לטפל בו. האם התקשורת ביניכם טובה מספיק? – שאל את עצמך באופן כן ואמיתי. אם לא – טפלו בזה קודם. אם צריך לגשר על פערי האמון בעזרת יעוץ זוגי אז עשו זאת בעזרת יעוץ זוגי. ואם היא כן מעוניינת בהחזרת המיניות ביניכם ולא מצליחה – אז אולי יש בעיה אחרת, וכדאי לבדוק אותה בטיפול מיני.
אנונימי -המשך תגובה,דחוף
להבין את מקור הבעיה קודם
⌄
תודה על היחס,רציתי להוסיף שהתקשורת בינינו מעולה,היא נפתחת אלי ומשתפת אותי שקשה לה..היא טוענה שהיא רוצה ומשהו חוסם אותה,זה קשה זה כבר שובר אותנו,והיא באמת רוצה היא מפחדתשזה יגרום לקשר להיגמר..הייא רוצה שינוי וגם אני מאוד..ואין לנו אפשרות כספית ללכת לטיפול,בבקשה תדריך אותי כמה שתוכל זהיעזור,אני מאוד אוהב אותה והיא אותי ואנחנו רוצים להתחתן,רק צריכים לטפל בזה,בבקשה תעזור לי!היה לנו סקס מדהים,בתדירות יותר גבוהה מהרגיל ושנינו מתגעגעים לזה,תן לי דרך אם קיימת בכלל לטפל בזה,קיימת?אפשרי להחזיר את זה?החסימה שלה נבעה מכך שבעבר היה לה מאוד מפריע שהייתי מסתכל על בחורות אחרות(ברחוב למשל) והיה הורס לה אתהביטחון איתי.. מאז זה עבר זה השתנה אצלי,והיא ראתה את ההבדל וזה נפתר,לא רבים על זה יותר זה נגמר אבל כנראה הכעס נשאר אצלה או משהו כי היאא כמעט לא נפתחת אלי מאז התקופה..מה אני עושה כדי להחזיר את הקירבה איתה?
ד"ר אורן חסון
כנראה שתצטרכו ייעוץ בכל זאת...
⌄
אנונימי יקר,
אני בטוח שאתה מאמין בכל מה שכתבת, אבל אין לי תשובה עבורך מעבר למה שכתבתי, כי אני לא בטוח גם שזה עובדתית נכון. אם כן – מדובר בבעייה נפשית כלשהי, שאיני יכול כרגע לעמוד על טיבה, ולכן טיפול חשוב. הן כדי לזהות, והן כדי לטפל. ואם עובדתית זה לא מדוייק, ואין מדובר בבעייה נפשית אלא בעייה ביחסים שביניכם, שוב – לא אוכל לתת לך תשובה עניינית, כי אם זה נכון אתה לא מודה בה או שהיא לא מודה בה בפניך. כך או כך, אני לא יודע מה בדיוק הבעיה כאן, אם בכלל. ולכן, במקרה הזה רצוי מאד ייעוץ זוגי, כדי להעלות את הבעיות על פני השטח, וכדי לפתור אותן. כך או כך, לא אוכל לעזור לך יותר כאן בפורמט הזה של הפורום.