תשובות לשאלה רגישה בזוגיות

תאריך פנייה: 26.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בדויה
איך נותנים פחות מעצמך? והאם צריך?
26.06.2011 • 18:45

אני בן אדם שנותן את כל כולו למען הקשר. ברור שאתה נותן את כולך מהפחד שהקשר יסתיים אבל גם מתוך אהבה גדולה- אני חושבת..אומרים הרבה שאהבה כל כך גדולה ונתינה כל כך גדולה- הן בעצם הסיבות לפרידות הבלתי מובנות לכאורה...שני בני הזוג לא מסוגלים להבין למה- הצד הנפרד אומר "היא נתנה לי כל הרבה והייתה שם בשבילי מתי שרק הייתי צריך אני לא מבין למה אבל משהו לא הסתדר לי".והצד שנפרדו ממנו בד"כ שואל את עצמו "מה לא נתתי, מה לא עשיתי בשבילו, ועדיין הוא סיים את הקשר".האם צריך לתת פחות ממה שמרגישים?? האם צריך לעצור את עצמך מלתת ככ הרבה רק כדי להישאר בקשר? באהבה לא אמורים לתת את כל כולך?כמובן שלא מדובר על ביטול עצמי. ואם משהו לא נוח לך לעשות אז לא לעשות אותו מן הסתם. אבל מה שכן נוח לעשות ובן הזוג בהתחלה נורא שמח שאתה עושה את הדברים האלה ובד"כ באהבה מוצאים את הכוחות לעשות דברים שלא היית חושב לעשות סתם ככה- האם צריך להפסיק עם זה??נשמע לי הזוי לחלוטין אבל זה משהו שלאחרונה נתקלתי בו.אשמח לתגובה.. תודה ויום נעים,

ד"ר אורן חסון
תשובות רבות לשאלה רגישה
27.06.2011 • 11:01

בדויה יקרה,
זו שאלה מאד גדולה, והתשובות לה רבות. החל מטענת ה"ביצ'יות", וכלה בדעה הגורסת שבזוגיות צריך לתת הכל. אין תשובה אחת, כי כל אדם שונה, וכל אדם מגיב אחרת לדברים אחרים, גם אם יש כמה צרכים אוניברסליים. וקחי בחשבון שיתכן שאת בכלל בכיוון הלא נכון, ושהסיבות הן אחרות לגמרי, ושהוא הלךלמרותשנתת הכל, ולאבגללשנתת הכל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083