תשובות בפורום: צורך ביחסים
גליה
תתרחקו מקמצנים , שיחיו לבד בעולם הז
⌄
ד"ר חסון.אני רוצה לספר לך מה קורה אצלי במשפחה וזה בהקשר לתשובתך לאנה וליונה .לנו יש דודה מה זה קמצנית שזה נורא , תמיד מוזמנת ותמיד באה בחיוך מאוזן לאוזן אבל מגיעה בידים ריקות ולא בגלל שאין לה , יש לה כסף והיא במצב כלכלי מצוין , נוסעת כל כמה חודשים לחו"ל וחוגגת ואין לי בעיה עם זה .מה שמפריע זה שהיא אף פעם לא מזמינה אותנו ובכל המקרים שאנחנו מזמינים אותה היא לא שואלת האם צריך להביא משהו או מביאה ברבוק יין למשל .הקמצנות נוזלת לה מהאוזנים .החלטנו אני ואחותי להפסיק להזמין אותה ופשוט להתעלם ממנה , זה הרגיז את אמא שלנו אבל זה עשה את שלו , הקמצנית התעוררה לחיים והתחילה להזמין את המשפחה שלה והבינה שיחסים הם בשני הכיוונים ואי אפשר רק לקחת ולא לתת .באם היא הייתה במצב כלכלי גרוע הייתי שותקת ומבינה אבל כאן אני חושבת שעשיתי צעד נכון שהצליח .אני מציעה לכל מי שיש לו בבית קמצנים או קמצניות פשוט להתרחק קצת אולי הם ילמדו להתנהג ואם לא שיחיו בעולם הזה לבד וגם אם מדובר בבני משפחה.בהצלחה לכולם .
ד"ר אורן חסון
צורך
⌄
גליה יקרה,
אני שמח שזה עבד לך. אלא שזה לא עונה לצורך של השואלות שם. אני לא רוצה להכנס איתך לדיון, כי זו לא מטרת הפורום ויש ומצפות לי עוד שאלות לענות עליהן, אבל השאלות שם עסקו, גם אם לא נשאלו כך, ביחסים עם בן הזוג ולא ביחסים עם זה שלא נותן בחזרה. ולכך התייחסתי בתשובותי.