קשרים מקבילים: מתי זה בסדר?
שואלת
בוגדנית
⌄
יש לי בעיה..אני בוגדת..אני בקשר עם שני גברים שהקשר שלי איתם ממש לא ברור ולא רשמי..הם תמיד נמצאים ברקע של החיים שלי..וגם כשהיו לי שני חברים אז המשכתי להתראות עם אותם גברים מאחוריי הגב של החברים שלי..אמנם הקשרים שהיו לי עם אותם חברים לא היו כ"כ חשובים לי..אבל אני פוחדת שאם יגיע מישהו שיהיה לי באמת חשוב אז גם בו אבגוד ואהרוס את הקשר..אני לא יכולה להיות חברה של אף אחד מאלה שאני בקשר הלא ברור איתם כי אחד מהם לא בנוי למחוייבות וגדול ממני בהרבה וגר רחוק ממני ועם השני אין לי קשר מספיק טוב ואני לא רואה את עצמי נמצאת איתו לאורך זמן.למרות זאת,אני אוהבת את שניהם... מה עושים..?
ד"ר אורן חסון
ללמוד להיות זוגית. גם זה חשוב.
⌄
שואלת יקרה,
כל עוד אין לך קשרים אחרים, ואת שומרת עם שניהם קשר שאינו מחייב אף אחד מכם, את לא פוגעת באף אחד, ולא מסכנת דבר, ואין שום בעיה עם זה. כמעט. הקושי יכול להיות אם הקשרים הללו מפריעים לך ליצור קשר משמעותי שאת רוצה, ו/או אם הקשרים הללו משפיעים לרע על התדמית שלך בעיני עצמך, כלומר, אם בגללם את תופסת את עצמך כאשה שלא יכולה להיות נאמנה. הדבר האחרון משפיע יותר, כמובן, כאשר את בקשר זוגי עם מישהו, ועדיין שומרת על קשרים עם אותם גברים מאחורי גבם - שלא לדבר על כך שאת בזה גם מסכנת את הקשרים, ולא לומדת לפתח קשר זוגי ראוי. אם את מרגישה שזה אכן משפיע על התדמית שלך בעיני עצמך, על היכולת הזוגית שלך או על היכולת שלך למצוא בן זוג, אז אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, וללמוד להתמודד עם כל אלה.וחבל, אגב, שלא כתבת את גילך!
שואלת
תגובה
⌄
אני בת 18.תודה על התגובה.זה לא פוגע בדימוי שלי בפני עצמי כי עוד לא חוויתי קשר שיהיה לי באמת מספיק חשוב בכדי לנתק את הקשרים האלה.כך שבתוך תוכי אני יודעת שכשיגיע אחד כזה אני אהיה נאמנה לו.אבל השאלה היא האם הם לא מונעים ממני גם אם בתת מודע ליצור קשר אמיתי ונכון? כי אני כבולה להם? אני לא יודעת
ד"ר אורן חסון
חלק ממך
⌄
שואלת יקרה,
אני לא בטוח שזה לא פוגע בדימוי העצמי שלך. די בכך שאת כבר מבינה שאת מסוגלת ליצור קשר עם יותר מבן זוג אחד, ולו רק בתנאים מסויימים, שזה ישפיע עליך. את כבר יודעת שאת לא כזו שלא תעשה זאת בכל תנאי, מבינה? - אני לא אומר זאת באופן שיפוטי כדבר שהוא טוב או לא טוב, אלא כמשהו שהוא, או הפך להיות, חלק ממך. ויש לזה צדדים טובים ופחות טובים, כי מצד אחד אולי תדרשי אולי פחות מבני זוגך בעתיד כי תדעי מנסיונך שלך שזה חלק מהמציאות, ומצד שני - אולי גם תהיי יותר סובלנית ומקבלת חולשות של אחרים. וגם זה לא טריוויאלי כל כך.ויתכן בהחלט שהעובדה שיש לך קשרים עכשיו משפיעה על היכולת שלך ליצור קשר חדש, ולו רק כי יש לך תוכן, ואת פחות בודדה.