תקשורת לקויה בזוגיות: מה עושים?
אנוכי
משבר בנישואים
⌄
לד"ר אורן חסוןאני נשואה מזה 10 שנים +שתים היחסים ביני לבין בעלי טובים אך לאחרונה בעלי סיפר לי שהוא מאוכזב מימני ואינו מוכן להמשיך במערכת הזוגית בינינו אלה אם כן התרחש שינוי מהותי בזוגיות אנחנו מגדלים שתי בנות מקסימות כל חיי הקדשתי למשפחה שלי ויתכן שהזנחתי את עצמי הוא למד והתקדם הבנות שמחות ומאושרות ואני נישארתי מאחור...יש בינינו אהבה יש בינינו תקשורת ויש לשנינו הרבה מה להפסידאין לי מושג מה אני רוצה אין לי מושג לאן אני הולכת מכאן אין לי מושג איך עושים את זה טוב יותר אין לי מושג לאן זה יוביל ואם ההשקעה שלי שווהאני אוהבת את בעלי וכן גם הוא אומר שאוהב אותי כרגע הוא מיחוץ לבית ואני עם המחשבות התסכול הכאב העלבון המחשבה שהוא לא מאושר מימני באופו אישי מטריפה את דעתי , אני בחורה עם ראש פתוח הבחור לא חנוק אבל מרגיש שאני לא שלו ב 100%לאן הולכים מכאן????????
ד"ר אורן חסון
תקשורת?
⌄
אנוכי יקרה,
הולכים מכאן ליעוץ כדי לראות מה אפשר לעשות, או נפרדים. כך זה נראה, לא? כי את לא יודעת מה קורה, הוא, אם הוא יודע, הוא לא מספר או שאת לא שומעת שהוא מספר, ותרשי לי לפקוח לך מעט את העיניים, כי אין ברירה:את אומרת שיש ביניכם אהבה, ויש תקשורת. אבל אם הוא מספר לך ללא הכנה מוקדמת שהוא מאוכזב ממך, המסקנה היא שלא היתה ביניכם תקשורת עד כה, כי אחרת הייתם מדברים על הבעיות כשהן קטנות, ולא היה קורה שהוא מספר לך את זה כשמידת חוסר שביעות הרצון שלו היא היכן שהיא היום. אם הוא יצא אל מחוץ לבית, גם זה סימן מובהק לתקשורת לקויה ביניכם. ואני לא יודע מה לגבי האהבה. עושה רושם שיש ביניכם אסימטריה ברורה, ושאת רוצה אותו הרבה יותר משהוא רוצה אותך. הוא כבר עם רגל אחת בחוץ, ואת עסוקה מדי, אני חושש, בכאב שלך, מכדי להיות מסוגלת להבין אותו. אם הוא יסכים, לכו לייעוץ. אם לא, שקלי ללכת לבד ליעוץ שיעזור לך הן להבין מה את רוצה והן להבין תהליכים שקורים ביניכם, או איך להתנהל מכאן והלאה.