איך לומדים - פורום זוגיות
לילך
התחלה...
⌄
אני בת 30, וההיסטוריה הרומנטית שלי כוללת הרבה סטוצים, כמה נסיונות זוגיים עם גברים בלתי מתאימים בעליל, ורומן אחד בן 5 שנים עם גבר נשוי.לפני כמה ימים הכרתי בחור מקסים. הוא רגיש, מצחיק, נראה מצויין, אינטיליגנטי, מבין, וכשאנחנו ביחד יש הרגשה חזקה של "הדבר הנכון".הבעיה שלי: אני מרגישה שאין לי מספיק ניסיון בניהול זוגיות נורמלית. אני מפחדת לעשות טעויות של מתחילים (שהן אולי נסלחות בגיל 17, אבל לא בגילי המופלג), ולהבריח אותו מבלי שהתכוונתי. (למשל: לא להפגין מספיק איכפתיות, להיות אכפתית מדי ולעלות לו על העצבים, לנסות להתבדח ולפגוע בו בטעות, להיות זהירה מדי לידו ולהפוך למלאכותית/מזוייפת, לדבר יותר מדי על עצמי ולשעמם אותו, לא לדבר ולהצטייר כלא מספיק פתוחה וכו').כמו כן אני מודאגת מכך שלא אפרש נכון את המסרים הלא-מילוליים שלו, שוב- מחוסר ניסיון.חשוב לי לציין שכרגע, אחרי שתי פגישות נהדרות וכמה שיחות טלפון, הכל נראה מאוד אופטימי, והשאלה שלי היא מתחום המניעה ולא הטיפול.מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
איך לומדים
⌄
לילך יקרה,
ממש כמו עלית לי לפורום מתוך מקרה אישי שהגיע אלי, ולולא פרטים שוליים שמעט שונים, הייתי בטוח שזו את.אלא שהבעיה שאת מציגה היא כללית, ואינה קיימת רק בתחום שאת מציגה. למשל, כאשר אדם מחלים מהתנהגות כפייתית (OCD), הוא צריך למצוא מחדש את המינון הנכון של התנהגות. כאשר אדם מוריד במשקל או עולה במשקל מתוך סיבות בריאותיות או אסתטיות, הוא צריך ללמוד מחדש את המינונים והמנהגים הנכונים של אכילה, וכן הלאה. הדרך הנכונה היא להיות קשובה אליו, אלא שבהעדר נסיון זה לא קל. זה גם יהיה עוד יותר קשה ברגע שיהיה ביניכם איזה שהוא מאבק, ולו הקל שבקלים, על שליטה או בשל אינטרסים מנוגדים. נסי ללמוד איך ללמוד אותו, נסי לדבר איתו ולהבין אם וכמה הוא מרגיש טוב עם מה שקורה ביניכם בכל שלב, אבל עם הסימנים של עייפות שלו מחטטנות יתר - קראי את הסימנים ובצעי נסיגה, ותסתפקי במעט שאת יודעת, עד לפעם הבאה. ולא, זה לא פשוט, אבל זו הדרך ללמוד. בזהירות, ותוך פתיחות לקלוט.