תקשורת לא מילולית: איך להתמודד

תאריך פנייה: 03.06.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עינב
מריבות מטופשות
03.06.2013 • 10:05

שלום
ד"ר,ראשית, תודה רבה על היחס, על התשובות והאכפתיות לכל אדם שפונה אלייך. זה מדהים וממש ממש עוזר!אז ככה- אני בזוגיות כבר שבעה חודשים. הוא בן 28 ואני בת 23.יש לנו זוגיות טובה, הוא בחור מדהים! אני מאוד אוהבת אותו! הקשר מאוד בריא וכמעט מושלם!!!רק בעיה אחת.. מידי פעם יוצא שיש לנו מריבה על עניין כלשהו ואנחנו מתווכחים, הוא עושה איתי "ברוגז" יומיים- בקושי מתקשר, "עושה טובה" שהוא שולח הודעות ועוד כל מיני כאלה..יש לציין, שזה הקשר הראשון שלו.. לי כן היו קשרים רציניים בעבר..תודה מראש,

ד"ר אורן חסון
תקשורת לא מילולית מהסוג הלא קל
05.06.2013 • 00:08

עינב יקרה,
לא מעט אנשים מתקשים מאד לצאת מעימותים ומויכוחים עם סיום נוח, או נוח יחסית. גם הריחוק והשתיקה הם סוג של תקשורת, ויכולים לומר כמה דברים, כל אחד עם היכולות או אי המגבלות שלו. כמו למשל "כאשר אני כועס, מוטב שלא אדבר, כי אגיד דברים שיקלקלו ושאולי אפילו אני לא מתכוון להם, אז מוטב שארגע לפני שנדבר ביחד שוב, כי חשוב לי לא לקלקל", או כמו "ההתנהגות שלך בעת המריבה היתה בלתי נסבלת, אז אני מעניש אותך" או "ממילא כל מה שאגיד לא יעזור, כי את נמצאת בעולם שלך ולא מקשיבה לי", או "חשוב לי שתעשי את מה שאני רוצה בלי ויכוח ארוך בכל פעם, אז אני מלמד אותך לקח", ועוד ועוד סיבות שונות, ולפעמים גם כמה מהן ביחד. זה לא קשור להיות הקשר שלכם הקשר הראשון שלו או לא, אלא ליכולת שלו לשאת כעס, ואולי היכולת של שניכם לדבר זה עם זה, ובעיקר להקשיב. אלה הם דברים שצריך ללמוד אותם, ואיך להתגבר על מכשולים ומגבלות תקשורתיות מסוג זה, ואפשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083