בעיות התקרבות ואינטימיות בזוגיות
נטע-לי
משבר בזוגיות
⌄
היי, אז ככה בעלי ואני נשואים כבר שנתיים וחצי אבל אנחנו יחד כבר תקופה של חמש וחצי שנים בשנה האחרונה יכולים לעבור חודשים עד שהוא מתקרב אליי וגם כשאני מנסה ליצור קרבה הוא מרחיק אותי ״באלגנטיות״.השיחות שלנו שטחיות ביותר ואנחנו לא מדברים על נושאים חשובים, אין לנו ילדים , וכל פעם שאני מדברת איתו על כך הוא אומר שהוא רוצה אבל בלילה מתחמק...אני ממש אובדת עצות אני חושבת ברצינות על פרידה קשה לי כל יום להתמודד עם הדחייה מחדש, אני נראית מצויין ומטופחת ודואגת לכל צרכיו של בעלי קשה לחשוב למה הוא מתנהג כך..
ד"ר אורן חסון
נטע-לי יקרה,
⌄
לא כתבת את גילכם.את כותבת על בעיות של התקרבות ואינטימיות ביניכם, והן קודם כל בעיה של חוסר פתיחות. אתם לא יכולים היום לדבר על הנושא הזה, כי הוא טעון, וייתכן שהוא מקור לבושה מסיבה כלשהי וכך או כך יש ביניכם הסתרה של הסיבות השונות להימנעות הזו, שנמצאות אי שם עמוק מתחת לשטיח. מכיוון שהסיבות לכך יכולות להיות רבות ושונות, וחלקן אפילו מאד פשוטות ברגע שמתברר לשניכם מה הן, ומכיוון שלכל אחת מהן יש פיתרון אחר (ולמרביתן יש פיתרון), אני לא יכול לתת לך תשובה מבלי לדעת. לנחש, במקרה הזה, יהיה לא נכון, כי הניחושים יכולים להעלות פחדים מיותרים אצלך, גם אם יהיו רחוקים מאד מהמציאות.אתם צריכים לפתוח את הנושא, ואם קשה לכם לבד - וזה יכול לקרות בזוגות, עשו זאת בעזרת ייעוץ מקצועי, עם העדינות המתאימה ועם הפתיחות המתאימה, ומתוך הבנה שחלק מהשיחות תתקיימנה בנפרד. יכול להיות שההבנה והידיעה שהאפשרות הזו קיימת, תקל עליו להגיע לייעוץ. זה נראה לי חשוב, ובעיקר כי זה מביא אותך לחשוב על פרידה. יש מה לעשות עוד לפני כן.