חרדות בגידה: טיפול ופתרון
מתוסכל
אובססיביות לעבר המיני
⌄
דר חסון שלום
רב.
אתחיל בכך שאספר קצת על עצמי ואז על הבעייה שלי.
אני בחור בן 30 שבא מעיירה קטנה בצפון הארץ.
לדעתי החופש המיני שלי הגיע בשלב קצת מאוחר, אך אף פעם לא הייתה לי שום בעיה עם זה עד לאחרונה.
אני בחור שנראה טוב ובטוח בעצמו.
ברוב המקרים עם בחורות ששכבתי איתן נוצר גם איזשהו קשר ריגשי או מחייב אך לא תמיד.
לרוב חיפשתי זוגיות.
הפעם הראשונה שלי הייתה בערך בגיל 18,
אחרי הצבא עברתי לארה״ב שם המנטליות בנושא קצת שונה.
התנסית קצת יותר אם זה בסטוצים אבל ממש מעט, כי גם מתוך ה 9 שנים שאני כאן הייתה לי חברה במשך שנתיים וגם הייתי נשוי ( עכשיו גרוש) ובסה״כ הייתי עם גרושתי במשך 5 שנים.
רוב הבחורות שיצאתי איתן שכבו עם מספר מצומצם מאוד של גברים, (תוך כדי שהיו במערכות יחסים) וכך גם גרושתי ( לפחות זה מה שסיפרה לי).
מערכת היחסים עם אשתי לא הייתה טובה, לא הסתדרנו בלשון המעטה, לא מעט גם מהסיבה שסבלה מ - ADHD , לדעתי ברמה כרונית תוך כדי טיפול פסיכיאטרי ותרופתי.
לאחר שנה של נישואין גיליתי שאשתי ניהלה רומן עם שכן שלנו במשך תקופה ארוכה.
לאחר הגילוי אופיי הסקרן גרם לי לפשפש בעברה, בעזרת הטלפון הנייד שלה וגיליתי המון פרטים מטרידים ( בתי מלון, במושב האחורי של מכונית ...)
ניסינו ללכת לייעוץ אבל מהר מאוד הבנתי שזה לא בשבילי, קודם כל לא אוכל לסלוח לה ושנית גם ככה מערכת היחסים שלנו לא הייתה תקינה.
בתקופה שלאחר הפרידה החלטתי שאני רוצה להנות קצת.
התחלתי לצאת המון, התנסית קצת בסמים, ובעקרון בתקופה של שישה חודשים בערך שכבתי בערך עם 10 בחורות שונות, חלקן לערב אחד וחלקן בעניין מתמשך.
תוך כדי תקופה זו ( שדי נהניתי יש להודות) הרגשתי מעיין ריקנות ורצון למצוא מישהי למערכת יחסים רצינית.
ואכן מצאתי, בחורה מדהימה שענתה לכל הדרישות שלי,
אני נמשך אליה, אינטליגנטית, סבלנית, חמה, אוהבת, רגישה וכן הלאה...
מהר מאוד גם פיתחתי אליה רגשות עזים- היא מה שתמיד חיפשתי, מישהו שמתאים לי ( במיוחד אחרי הגירושין ישבתי ותיארתי לעצמי איזה מין בחורה אני מחפש )
התחלנו לצאת לדייטים, ושכבנו לראשונה לאחר שבועיים בערך ( אמרה שהיא רוצה להרגיש איתי נוח לפני שנשכב)
שבועיים לאחר מכן ( בערך) העלתי את הנושא (שאודה שהדאיג אותי תמיד אך אף פעם לא היה לי את הצורך להתמודד איתו) - עם כמה בחורים שכבת??!!!
לאחר חיוך מבוייש היא עונה : בין 20-30 ...
אני יודע שזה מעין פתגם, אבל אני מבטיח שזה מה שקרה לי, בסלנג פרוע: ראיתי שחור בעיניים !!!
לא ידעתי מה לעשות ואיך להגיב ומאז התחילה הבעייה שלי.
קודם כל הגבתי בצורה חריפה, לא ניסיתי לפגוע בה אבל באין סוף שיחות שהיו לנו בנושא תמיד הייתי אמיתי ואמרתי את דעתי בעניין גם (לצערי) בשימוש במילים לא יפות.
תמיד ניסיתי לדלות עוד ועוד פרטים ממש בצורה סדיסטית שידעתי שיפריעו לי, בדקתי בטלפון שלה וכדומה... ( את האמת , מתבייש בכך)
כששאלתי אם שכבה עם גברים שהיא בקשר איתם כרגע, אמרה שלא, ולאחר חודשיים בערך אחרי שאחד הידידים שלה הגיב על תמונה שלה באינסטגראם : ״סקסית״ קצת חקרתי אותה, והסתבר שהיא כן שכבה עם מספר אנשים שהיא עדיין בקשר איתם היום, אחד מהם הוא הידיד הכי טוב שלה שבתקופת הקולג׳ הם שכבו פעם אחת, ועוד כמה גברים שיצא לי להכיר עם הזמן, ( היחסים הרומנטיים/ המיניים איתם היו בעבר)
יש לציין, שאני מבין ששיקרה לי בגלל התגובה החריפה שלי, נתתי לה להרגיש שאני שופט אותה, כאילו היא עומדת למשפט, גם אני לא הייתי מספר את האמת לעצמי באותה סיטואציה... חחח
הילדה עם היופי העדין והמראה התמים, העדינה והרכה בהתנהגות ובדיבור, התגלתה כפלרטטנית לא קטנה, בתקופתה בקולג׳ נהנתה מאוד, שכבה עם גברים רבים, ללא כל מחויבות, מאמין שגם שכבה בתקופות מסיומות עם מספר גברים ( לא יודע אם השתתפה באורגיות ) אבל סביר להניח שהיו לה מספר גברים בתקופות חופפות.
אהבה לצאת למועדונים כדי להתמזמז עם גברים ( גם כמה גברים באותו ערב)
היתה משתמשת הרבה בסמים, ועוד ועוד...
את האמת היא מגיע מבית טוב, הורים תומכים, אוהבים, מעורבים ואכפתיים, אבל גם כאלו שנותנים המון חופש, וזה מה שקורה בקולג׳ לילדים צעירים, ללא הורים הרחק מהבית, ההורמונים חוגגים, החופש בלתי מוגבל, הסביבה והמנטליות האמריקאית שמאפשרים ומקלים בעניין, קל מאוד להרגיש שמותר וזה בסדר לעשות הכל...
בכל התקופה מאז שדיברנו על הנושא, היא תמיד תמכה בי, ענתה לי לשאלות עמדה לצידי, רצתה שאני יהיה בסדר ( לא התנהגתי אליה בצורה לא יפה או רשעית, פשוט ממש הפריע לי והראתי לה את זה)
היא ראתה שאני מצוברח, מתוסכל .
אחרי תקופת הקולג׳ לטענתה, הפסיקה להתנהג באותה צורה נהנתנית, הפסיקה כמעט לחלוטין עם הסמים, עדיין יצאה והכירה גברים ( התמזמזה איתם בעיקר) ובכללי שכבה עם גברים בתדירות הרבה יותר נמוכה (4 בשלוש שנים, לטענתה), אמרה שחיפשה להכיר מישהו רציני...
המחשבות לא מפסיקות לרדוף אותי!!!! התיאורים והתמונות רצות לי בראש ללא הפסקה ( יש עוד תיאורים שלא כללתי במכתב)
אני מרגיש אובססיה לעניין ויודע שאני צריך לטפל בזה ודחוף... אני יודע שאני לא אוכל להמשיך במצב הזה, זה ממש מטריד אותי, יש תקופות שאני לא נרדם בלילה ולפעמים פשוט מתעורר ומתחיל לחשוב....
אני ממש מאוהב בה - לא מתבייש לומר , יודע שאם אתגבר על העניין הזה, אני והיא נהיה מאושרים ביחד, גם יודע שהיא מאוהבת בי, היא דואגת לומר ולהראות לי את זה תמיד, מאז שאנו ביחד לא עשתה שום דבר ( חוץ מהשקר ההוא ) לא ראוי, שיגרום לי לא לסמוך עלייה, לא לאהוב אותה או כדומה.
מנסה לחפש עזרה באינטרנט כל הזמן. קורא את כל העצות-
העבר הוא העבר, יש כאלו שאומרים שבחורה מנוסה זה דבר טוב כי היא כבר לא תחפש הרפתקאות בעתיד, הסקס יותר טוב כי היא מנוסה, העבר עיצב את הבן אדם שהיא היום, האגו שלי הוא שמשתלט על המחשבות והרגשות שלי, המח שלי מתוכנת לחשוב בצורה מסיומת, והאמונות שלנו התווצרו מניסיון החיים שלנו והאמונות של הסביבה שלנו ועוד ועוד ועוד...
דיברתי עם מספר חברים בנידון, רובם חושבים שאני טועה ומגזים ואני מדבר עם אותם חברים שוב ושוב בכדי להיעזר בהם.
הכל טוב ויפה אך אני לא מצליח להתגבר על זה:
מפריע לי קודם כל העובדות- כל מה שעשתה בעבר נראה לי קצת מוקצן מידי( היא נראית בעניי זולה)
דבר שני, הפחד מבגידה נוספת פשוט משגע אותי.
אולי הייתי פוחד מבגידה מכל בחורה שהייתי יוצא איתה ( לא יודע) אבל איתה הפחד מוכפל משולש ומרובע, ( בגלל העבר)
( אולי יש עוד דברים אבל קשה לי להשים עליהם את האצבע)
המחשבות שיש עדיין עובדות שהיא לא הייתה כנה לגביהן , בגלל החשש מהתגובה שלי או הדעה שלי לגביהן גם רודף אותי.
אני לא מחפש בחורה בתולה, אין לי בעייה שהיא התנסתה, הבעייה היא הקיצוניות בעניי,
אני מבין שאני קצת פרמיטיב, אני רוצה לחשוב שאני טועה ולא בסדר, מתבייש בעובדה שאני נותן לזה להשתלט על חיי בצורה כזו,
כן אולי יש פה עניין של double standards
בסהכל שכבתי עם מספר בחורות דומה לשלה אם כן קצת פחות ( אבל בראש שלי היא בת 25 אני בן 31, היה לי קצת יותר זמן ממנה להתנסות )
למדתי גם שהבעייה בנושא היא בעייה שלי ולא שלה, הפסקתי לדבר ולהעלות את הנושא, אני רק גורם לה צער והתחלתי לנסות להתמודד איתו בלעדיה.
אף פעם לא הייתי כזה, תמיד הייתי מאמין בבן זוג שלי בצורה אבסולוטית , אף פעם לא נתתי לנושא מסויים להיות מרכז העיניים, גם אם מישהו עשה משהו לא בסדר, סליחה כנה הייתה מסדירה את העניין והלאה...
תמיד הייתי גם שוויוני במערכת היחסים, מאמין בהדדיות מעניק חום ואהבה, אף פעם לא מושלם, אבל תמיד משתדל להיות טוב ובסדר עם הצד השני.
אני פשוט לא מכיר את עצמי בצורה כזו,
באמת שצריך עזרה
קראתי על טיפולים מסוימים
פשוט מרגיש אובד עצות!!!
אשמח לשמוע ממך.
ד"ר אורן חסון
חרדות מפני בגידה
⌄
מתוסכל יקר,
מכתבך ארוך מדי מכדי שאספיק לקרוא את כולו במפורט. אבל מה שאני מבין מרפרוף מהיר בו הוא שהיתה לך בת זוג שאיתה התחתנת והיא בגדה בך, ואתה משייך אליה את הטראומה שלך ואת החרדות שלך בנושא הזה.בת הזוג הנוכחית שלך קיימה יחסי מין עם 20-30 גברים, וזה מפחיד אותך. אולי זה שייך לאותה טראומה, ואולי גם כך היית חרד בעניין הזה. התגובה שלך, ללא ספק, לימדה אותה להיזהר בפעם הבאה, ולא לחשוף את האמת, כי אולי היא תיפגע. לא מעט נשים מגלות חופשיות בגיל צעיר, ושמרנות עם הגבר שאיתו הן מתחתנות בסופו של דבר. אצל לא מעט נשים צעירות המתירנות המינית שלהן נובעת מהצורך בבטחון עצמי יותר מאשר בעיסוק במין כשלעצמו. אבל הקושי היום, כפי שהגדרת, הוא שלך. הוא מפריע לך, אתה בחרדות שמא היא תבגוד בך בין כי היא התנסתה עם טובים יותר, אולי, או כי היא היא "רגילה" ליחסי מין שאולי לא תוכל לספק או שאולי היא לא תסתפק בגבר אחד. כפי שכתבתי - המציאות בכלל לא חייבת להיות כזו. יש לך חרדות, ואתה אכן צריך לטפל בהן. אני חושב שאולי כדאי לך ללכת למספר פגישות עם איש מקצוע, שיעזור לך להתגבר על החרדות שלך, ואולי אפילו לערב, בשלב מסויים, גם את חברתך בתהליך.
מתוסכל
חרדות מפני בגידה
⌄
תודה.
אשמח לשלם לך כדי שתקרא את המכתב במלואו וגם תענה לי בהתאם.
אין לי פחד שמא אני טוב מספיק או לא.
הפחד הוא אכן מבגידה, ועצם העניין שהיא שכבה ים כלכך הרבה גברים.
ד"ר אורן חסון
כיוון מדוייק יותר
⌄
מתוסכל יקר,
אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני (050-6000083), לשיחה שכנראה תועיל יותר מאשר אם אקרא את כל פרטי המכתב שלך ואשיב לך כאן בפרוטרוט. ראה באתר שלי את האפשרות שליעוץ טלפוני חד פעמי, כדי לקבל כיוון מדוייק יותר באשר לתשובות שאתה מחפש, אולי אפילו משהו שיניח את דעתך, אבל גם כיוון לדרך הטיפול שלך בבעייה הזו.