תקשורת זוגית ומשבר אמון
חגיגית
מיואשת
⌄
ד"ר אורןאני בת 33 נשואה 11 ש' + תאומים בני 7 בעבר כתבתי לך על בעיות הזוגיות שלי אך עכשיו זה הגיע לרמה אחרת אנחנו לא מדברים כבר 3 ימים (זאת הפעם הראשונה בכל מהלך הכרותינו) בגלל ויכוח על האחים שלי שלא מוצא חן בעיניו שהם באים אלינו הביתה ומרגישים כמו בבית . בי אישית זה מאוד פוגע יש בי אהבה גדולה למשפחה שלי ואולי לפעמים (לפי מה שהוא אומר) אני לא יכולה להיות אובייקטיבית ואפילו אם כן אז מה פשוט לאמר להם בפנים בעלי לא אוהב שאתם פותחים את המקרר?ובשביל להיות כנים את המשפחה שלו פה מקבלים בזרועות פתוחות וכן גם הם מרגישים כמו בבית אך לי זה לא מפריע ומה גם שאני לא מסתכלת על זה וזה כנראה ההבדל בינינו שהוא בודק מי נגע מי לקח מי אכל (אבל רק אם זה האחים שלי )אני נמצאת פשוט באמצע ולא יודעת מה עליי לעשות למה הוא מצפה היחסים ביניינו גם ככה לא מזהירים ויש לנו הרבה בעיות קודמות(אם תבדוק בחודש אוגוסט בפורום אז תזכר קצת) וזה רק גורם לי לחשוב על פירוק החבילה .אודה עם תענה לי בהקדם שאוכל לדעת מה להגיד או מה לעשות ואיך להגיע אליו ולנסות להסביר לו שאני לא יכולה להגיד לאחים שלי שהוא לא מקבל את ההתנהגות שלהם אני פשוט יודעת שהם יפגעו ולא יבואו ומה גם שאני לא מסוגלת ולא יגיד זאת בחיים.ב ב ק ש ה ת ע ז ו ר ל ימ ה מ י ו א ש ת
חגיגית
מיואשת
⌄
מחכה בקוצר רוח לתשובה
ד"ר אורן חסון
להרגיש בבית כשהאחרים שלך שם
⌄
חגיגית יקרה,
באוגוסט הצגת בעיה מאד קשה של תקשורת ביניכם, ולא ברור לי אם היא נפתרה או לא. יעצתי לך ליצור טלטלה בקשר שלכם כדי לשנות משהו, ולא ברור לי אם ומה עשית, ואם לא, אולי כדאי שתנסי שוב. סיפור האחים שלך הם רק תוספת לכל זה, שאינה מוסיפה רבות לזוגיות שלכם בימים אלה, ומוטב היה לולא היה מתרחש. במילים אחרות, יכול להיות שהיה נכון מצידך שלא להכניס עוד לחץ הביתה, כאשר גם כך יש בעיות, בלי שום קשר למי צודק ומי לא צודק.ואגב כך, אני קצת מתרשם מכך שהמכתב הזה שלך מיועד לשאול אותי בעיקר מי משניכם צודק. את זה קשה לי לענות לך. אבל אם יש לבן זוגך קושי ממשי להרגיש בבית כאשר האחים שלך שם, את צריכה לאפשר לו את זכות הסרוב. אחרי הכל זה גם הבית שלו, וזכותו להרגיש בו בבית. אבל זה תלוי גם עד כמה גדול הקושי שלו, כמה זמן הם אמורים לשהות שם, ועוד. זה נכון שכאשר הסבל לא גדול מאד, הוא יכול וצריך ללכת לקראתך בעניין הזה. אבל אני לא יכול לקבוע את המידה הנכונה. כאשר הדינמיקה ביניכם לא טובה, הוא ירגיש עוד פחות בנוח כשהם בבית, וגם יהיה לו קל יותר להתעקש כנגדך גם כאשר במצב יחסים אחר ביניכם הוא היה חי עם זה בשלום וסובל בשקט.