מתי לבקר אצל ההורים? טיפים לזוגות
שירה
חגים
⌄
שלום
ד"ר חסון.טוב אני נשואה מזה חודש אנחנו גרים צמוד מאוד לבית הוריו(וטוב לי עם זה אני מאוד מסתדרת עם משפחתו של בעלי) אבל מאז שהתחתנו גם כל החגים הגיעו ושבתות וחגים צמודים ומאז אנחנו מתווכחים איפה לעשות ואם עושים אם זה רק לארוחה או גם לישון ולמחרת בקיצור וויכוחים שמוצאים את החשק מהחג או מהשבת, בעלי אדם שמאוד אוהב את הפינה שלו וכו' אני מודעת לזה שבבית שלי יש יותר רעש, באלגן וויכוחים שגורמים לו חוסר נוחות ולכן הוא מעדיף לבוא לארוחה ולא להשאר עד יום למחרת ואני כן.איך פותרים את המשוואה הזו כשנינו מרוצים?תודה.
ד"ר אורן חסון
כאשר לא מתאים לו להיות עם הורייך
⌄
שירה יקרה,
המכתב שלך לא לגמרי ברור, אז אנסה להבהיר את התמונה: אני מבין שאתם גרים בסמוך להוריו, ושאת גם מסתדרת איתם היטב. אלא שהבעיה היא לא רק מתי לבוא להורייך לחגים, אלא גם אם להשאר שם לילה, כשהוא מנסה להתחמק מהמטלה הזו כי בבית הורייך יש רעש וויכוחים שגורמים לו לאי נוחות. אז מה הסיבה שלא תלכי לקראתו ותבואו רק לארוחת ערב? רק משום שאת רוצה ליצור שוויון בין ההורים? או האם זה בגלל לחץ של ההורים שלך?אם את רוצה להיות איתם יותר, את לא חייבת לגרור אותו איתך כאשר את מודה שזה מאד לא נוח לו. הוא לא גדל איתם, והוא לא מחוייב להם. אחרי הכל הוא אוהב אותך והתחתן איתך, לא איתם, ואולי אפילו למרות המשפחה שלך. כל עוד זה לא בא מקפריזה שלו, והמצוקה שלו אמיתית, נדמה לי שראוי לך ללכת לקראתו, ואת המחוייבות שלך למשפחתך, ואת הרצון שלך לבלות איתם, עשי מדי פעם לבדך. גם אם אתם זוג צעיר, לא את הכל אתם חייבים לעשות ביחד.