תקשורת זוגית לא טובה - מה לעשות

תאריך פנייה: 19.07.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
הסבלנית.
אתר או מקום להמלצות ליועץ זוגי
19.07.2012 • 12:54

שלום,
אני ובעלי הגענו במהלך החודשים האחרונים פעמים רבות לשיחות שהסתיימו ב"אני רוצה להתגרש" בואי/בוא נקבע ברבנות מחר" כמו גם פעמיים לקיחת בגדים מהביתת.בסופו של דבר אחד מאיתנו מתרכך ומבקש לנסות שוב.אהבה יש בינינו.תקשורת טובה אין.בעלי מרגיש שרגיש שאני מתנשאת, ביקורתית ולא אוהבת אותו ואני מרגישה שאני והבת לא בסדרי העדיפות שלו ולא מקבלת את השיח שלו "מגעילה, "יאלללה יאללה" "סעי סעי" וגם הסתרת דברים, חוסר שיתוף, שקרים.יודעת שלמרות הכעס לא מעורבת בזה בגידה, ולממרות השוני התהומי בינינו מבחינת השכלה ותרבות והכנסה רוצה להאמין שאפשר להסתדר.מחפשת יועץ זוגי טוב עדיף באזור הצפון בהנחה שבטיפול צריך להיות אחת לשבוע(אנחנו מטבריה).הפרמטר של המחיר חשבו לנו - מחיר סביר עבורנו זה 300 ש"ח לטיפול בין שעה לשעה וחצי.לא מצאתי בשום מקום המלצות על יועצים זוגיים.אודה לעזרה.שירה.

הסבלנית.
אתר או מקום להמלצות ליועץ זוגי
19.07.2012 • 20:42

דוגמה חמה לתקשורת הלקויה....בעלי הגיע הביתה אמרתי לו שאת השכירות שאנו מקבלים נשלם לשוכר, וב28 שאמא שלו מביאה לנו 1140 במקום צ'ק שיורד אצלנו בחשבון שלה נוסיף לזה קצת מזומן ואת זה נשלם למשכיר שלנו.אנו שוכרים את הדירה שלנו ב1800 ש"ח ומשכירים דירה ב1900 ש"ח כולל מים וארנונה.ואז הוא אמר אני מחליט ואת אל תתערבי, אני עניתי חבל שבאת עם באת במצב רוח רע, אז הוא אמר שהוא לא שם עלי ועושה מה שהוא רוצה.הלכתי לשחק עם הילדה הלך לישון ושקם מדבר איתי כאילו הכול כרגיל.

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי בצפון
20.07.2012 • 13:58

סבלנית יקרה,
אני לא בטוח עד כמה סבלנית את או הוא. חלק מהתקשורת שלכם היום היא לפגוע, לזעזע כדי להשפיע. זו תקשורת לא טובה, שמזיקה לשניכם ומערערת את יציבות היחסים ביניכם. אתם צריכים לנסות להימנע מזה, וליצור הרבה יותר הקשבה לצרכים ההדדיים. כמובן, הקשבה דו צדדית.לצערי, אני לא מכיר יועצים זוגיים באזור טבריה. תצטרכי לברר בכלים הרגילים (חיפוש באינטרנט, בפנקס הפסיכולוגים, בקופת חולים או בקשרים אישיים של מי שהתנסה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הסבלנית.
טיפול זוגי בצפון
20.07.2012 • 15:50

איך אפשר להפסיק עם זה?אני משתדלת ומסבירה, אך הוא כל הזמן חוזר והורס הכול בתגובות שלו.כל דבר מפרש בצורה פוגענית ביותר.מה דעתך על זוגות השונים זה מזה? האם זה נכון שהפכים מתאימים? אני חושבת שבני זוג מאותו מעמד ואותה תרבות זה עדיף.