ידוע בציבור: מה חשוב לדעת?
חיותה
הסכם יחסי ממון עם בן זוג
⌄
בן זוג שלי עבר לגור עמי לאחר שנה ביחד בדירה ששייכת בחוק לי. המליצו לי מכרים ובצדק לערוך הסכם ממון עמו על מנת שאם נפרד חלילה או במקרה מוות שלי לא יוכל בן זוגי לבוא בתביעה כל]י רכושי בתוקף היותו ידוע בציבור שלי.אני חוששת להעלות את הנושא בפניו כדי לא לעורר אי נעימות וחוסר אמון. יש לי יסוד להניח שהוא אכן עשוי לבוא בדרישות כפליי בעתיד. איך להעלות את הנושא, מבלי להרוס את הקשר?
ד"ר אורן חסון
דעי קודם את הפרטים
⌄
חיותה יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם, ואם זה מחזור זוגיות ראשון או שני שלכם. הרבה יותר קל להעלות דברים כאלה במחזור השני מאשר בראשון (פרק ב' לעומת פרק א'), משום שהמחשבה בפרק א' היא יותר על זוגיות טוטליות, וללא סייגים, ועם חלומות של אמון הדדי רב, ופחות מסוייג מכפי שהמציאות מראה לנו לפני פרק ב'. אני לא מכיר את הדינמיקה ביניכם, וגם לא את היחסים ביניכם. גם לא את מידת האמון שלך בו ואת הנכונות שלך לקחת סיכונים. גם לא את המצב הכלכלי שלך, או שלו, ואפילו לא את אופן המחשבה שלו על דרך ההתנהלות הכלכלית שלך או שלו. לכן קשה לתת תשובה ברורה. הדירה שלך, ואת צריכה קודם כל להכיר את ההבט החוקי המלא של ידוע בציבור. עשי זאת קודם. אחר-כך, ורק לאחר שתכירי הכל מכל כיוון אפשרי, תתחילי להתייעץ ולחשוב על דרך לפתוח את הדברים בפניו. כרגע, נדמה לי שאת לא יודעת מספיק. את מדברת על "מכרים שהמליצו". דעי קודם כל מיד ראשונה - לכי לעו"ד וקבלי את כל המידע. וכאשר תדברי עם בן זוגך, את חייבת לדעת כבר את כל ההיבטים כדי לדעת מה את רוצה. אם תהיי לא ברורה בשיחה כזו, ויכוח עלול להיות לא נעים, בעיקר כי את עלולה להראות חשדנות יתר שנובעת מאי ידיעה של הפרטים. דעי קודם את הפרטים.