תדמית שלילית: תגובה ושמירה על יחסים
דיקלה
מדוע זה כך, מילים הורגות
⌄
היי אני עם חבר שלי שנה וחצי , אנחנו כבני 29 כבר גדולים בזוגיות טובה דווקא. למעט שמה שיפריע לי הוא שחבר שלי הבנתו לא מגיעה למה שאני רוצה להסביר.כשהתחלנו לצאת הקלעתי למצבים שהייתי חשופה שהוא מחמיא לחברות שלי כדי להתקרב אליי (לא ברור)נסענו לטיול והוא לא פיתח שיחה חבורתית עם מישהי שם שהצטרפה אלניו אלא הרגשתי שזרק לה משפט שזה מרגיש כאילו מנסה לבנות איתה סתם בדיחה אישית בניהם. הכוונה מנסה ישר ליצור קירבה מול עיניי מכלום.הוא טוען שאיני אוהבת אנשים חחחחח דיי משעשע, פשוט אני שאני מכירה מישהו חדש "בחרה" לא ממהרת להתקרב. אבל הוא כזה כדי שיאהבו אותו וזה מפריע לי מאד זה הופך אותו כזה לכמו ידיד שלי .בקיצור הוא אמר לי משפט שהעליב אותי קצת או לא יודעת מה גרם לי הוא אמר לי "את מקנאה בה? בגלל שיש לה כך וכך, את פשוט בחורה קנאית "טוב אני לא קנאית כי כל אישה יש לה את מקומה, אך שזה בא ממנו זה פגע בי קשה לי להסביר למה? תעזור לי להבין מה אני מריגישה? .יש קנאה בריאה וזה בסדא בל איך שהוא הציג את זה זה הרתיע אותי, כאילו אני רואה את עצמי 90 אחוז וברגע שהוא הופך אותך לקנאית זה מגעי. במה זה פגע בי תעזור לי כי עכשיו אני ממש לא יכולה לראות אותו.
ד"ר אורן חסון
להישמר שלא לומר?
⌄
דיקלה יקרה,
יכול להיות שמאד פוגע בך עכשיו זה שהוא קבע לעצמו את התדמית שלו עלייך. האם זה פוגע יותר כשזה נוגע בנקודה כואבת? - לא יודע. אולי. האם את באמת נפגעת בקלות? האם מרגיז אותך כשהוא קובע תדמית מוטעית? - יש כאן הרבה שאלות שאין לי תשובה ברורה עליהן. אבל את כועסת עליו, כי את חוששת שהתדמית הזו תפגע ביחסים ביניכם, ושהוא נוגע לך בנקודה רגישה שהיא לא רק מכאיבה לך (והנכונות שלו לעשות זאת פוגעת בך), אלא גם שקשה לך להגיב באופן שלא יהרוס את היחסים, או יראה חולשה, וזה מתסכל. ואולי לכן קשה לך לראות אותו, כדי להישמר שלא להגיד דברים שיפגעו ביחסים.