תקשורת זוגית: טיפים לשיפור

תאריך פנייה: 21.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צילה
ייעוץ
21.12.2006 • 20:03

לד"ר אורון שלום!רציתי לדעת אני ובעלי נשואים כ-10 שנים עם שני ילדים.לאחרונה וזה אומר בשנה האחרונה לערך, התחלתי לפתח קינאה אובססיבית כלפי בעלי,.אני מרגישה שהוא קר כלפיי (מה שהוא טוען זה שהוא עייף מהעבודה, מאחר והוא כל הזמן על הכביש בנהיגה). אין לו מילה טובה, פירגון כלום ממש כלום וכשאני מעירה לו על כך הוא אומר לי שאני מפנטזת הכל, והכל בראש שלי ושיש לי"ריגשיי" וכו' וכו'.בשבוע האחרון החלטתי שנמאס לי כל הזמן להתקשר, להתעניין בשלומו ושאלתי היא : האם אני מגזימה? האם זה נורמאלי שכך גבר צריך להתנהג ובעצם אני סתם אובססיבית?אתמול הוא הגיע מהעבודה והיה צריך ללכת למסיבת בריתה מהעבודה (בוודאות אני יודעת שהוא הלך למסיבה) הוא רצה שאני אבוא אך אני איני יכולה מאחר ואני בשנת אבל.כאשר הוא הגיע הביתה עשיתי לו את"המוות" "אה עכשיו אתה רץ לאירועים לפני כן היית עושה טובה שאתה הולך בקיצור עשיתו לו סרטים. לאחר שנרגעתי אמרתי לו שכל האובססיבות שלי נובעת מהחוסר יחס שלו ושאם נמאס לו אז למה הוא לא עושה סוף? הוא אומר שהוא בחיים לא יוותר עלי ושהוא אוהב אותי.הייתי רוצה לדעת מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
תקשורת וחיזוקים חיוביים
23.12.2006 • 23:21

צילה יקרה,
ברור שאת לא מרוצה ולא מסופקת. מצד אחד, הוא אומר לך שהוא אוהב אותך, שזה מעודד. אלא שמצד שני, את לא רואה את הסימנים, כי כשהוא בעבודה הוא כאילו שוכח שאת קיימת. את כותבת שהוא לא מפרגן, וזה כנראה לא אופיו. אבל השאלה היא אם זה נובע ממריבות שיש ביניכם, על מי צודק ומי לא. מויכוחים איך צריכים דברים להתנהל. אם זה חלק ממה שקורה ביניכם, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי, כדי לשפר את התקשורת ביניכם. אם לא, ומדובר רק בחוסר יכולת לפרגן, ובחוסר יכולת ליצור איתך קשר, כדאי שתנסי חיזוקים חיוביים (כלומר, להראות כלפיו חיבה וחום כאשר הוא כן עושה זאת) יותר מאשר תלונות כאשר הוא לא. זה ייקח אולי זמן, אבל זה יעיל הרבה יותר, כי זה יוצר גם אוירה חיובית, והוא לא ירגיש מחוייב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083