תקשורת זוגית: חיזוקים חיוביים
אנה
משבר זוגיות
⌄
שלום,
הכרתי את בעלי 5 שנים לפני החתונה, היה לנו קשר מאוד חם ואוהב.כבר שנתיים אנחנו נשואים ויש לנו תינוק בן שנה. מאז שילדתי אני נושאת בנטל לבד, אני עובדת 9 שעות ביום חוזרת הביתה ומטפלת בילד לבד ואחרי שהוא נרדם ממשיכה למטלות הבית...בקיצור אין לי מנוחה ...ובעלי לא עוזר בכלל..הוא חוזר מהעבודה וישר מתיישב מול הטלוויזיה ועוד מתעצבן אם אני מבקשת ממנו להחזיק את הילד..הוא רואה שאני הרוסה לגמרי וזה לא מזיז לו בכלל....אני ביליתי את רב השנה שחלפה בחדר של התינוק כדי לאפשר לבעלי לישון כל הלילה ..וכי זה דבר טבעי שאני אקום 3 פעמים בלילה..אני לא מתפקדת וירדתי הרבה במשקל..גם רואים סימני עייפות על הפנים שלי..וכל האדישות של בעלי גרמה לי לשנוא אותו וגם להיות אדישה אליו ולהפסיק להיות מטופחת כי הוא לא שווה את זה...הוא עוד בא בטענות למה אין לנו יחסי מין..אני לא יודעת איך אפשר להציל את הזוגיות שלנו אם בכלל..כי היו לנו מלא שיחות רגועות שניסיתי להסביר את מה שעובר עליי אבל התגובה שלו תמיד הייתה שאני לא יודעת לתאם בין העבודה בחוץ בפנים וגם עם התינוק. זאת אומרת אני אשמה.מה עושים?
ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים
⌄
אנה יקרה,
אני ממליץ לך לקרוא שיחות קודמות שלי עם מישהי בנושא דומה. אני מתרשם שמצבך הפיזי קשה יותר מזה שלה, אבל קראי שם איך אפשר לנסות ליצור עם האיש שלך תקשורת דרך "חיזוקים חיוביים". ברור הרי שהדרך שלך לדבר איתו ולהסביר לו לא עבדה (ולא משנה בכלל מי אשם – העניין הוא שמה שעשית עד עכשיו פשוט לא עבד, מה שאומר שצריך לנסות אחרת, עוד לפני היאוש). חזרי אלי שוב לאחר הקריאה, וכתבי לי אם את יכולה להתחבר לזה.אני מצרף קישור (לחצי כאן). לחצי שם על הקישורים "שיחה ראשונה" ו"שיחה שניה", (שנעשתה שבוע וחצי לאחר מכן), תחת הסעיף "חיזוקים חיוביים".