תקשורת זוגית: איך לשפר את היחסים
אורנית
ללכת או להשאר?
⌄
אני יוצאת עם מישהו שנה וחצי ואנחנו מאורסים טריים.מאז שהתארסנו הכל הולך נגדנו, מלא מריבות על שטויות, חוסר הבנה חוסר תקשורת ..משהו לא ייאמן. דברים שפשוט לא צצו לנו לפני האירוסים ואם כן לא בתדירות כזו ועוצמה כזו.לפני יומיים הוא רב איתי על משהו וחשב שעשיתי משהו שהכעיס אותו, במקום לשאול החל לקרוא לי שקרנית ותחמנית...איך במצב כזה אני אמורה לרוצות להסביר לו שהוא טועה? ולאט לאט החלנו להתכתב והוא המשך ההודעות החל ללכלך את הפה כמו יא אפס, זבלהוא טען שהייתי אדישה אליו בתשובות שלי ורמסתי לו את הכבוד הגברי והרגיש תסכול ולכן החל לדבר ככה.הוא בא אליי בסוף היום עם אוכל לאחר התכתבות זוועתית ואני פשוט התחלתי לבכות האם לקבל אותו אליי או להעניש אותו , קיבלתי אותו אליי ובכיתי, הוא ביקש סליחה ואמר שזה מאהבה והוא אוהב אותי כל כך שז יצא ככה ושהוא מצטער, ואם לא היה איכפת לו בכלל לא היה בא אבל היה חשוב לו לדבר ולהתנצל. מה שמפריע לי הוא שהייתי נאמנה אליו בקטע של "לסלוח ולקבל אותו" אבל זה כמו נשים מוכות שסולחות כי זה בגלל אהבה? אני לא סלחתי אך קיבלתי את הגבר שלי והוא יודע שטעה אבל אמר לי משפט "ידעתי ששלחתי לך את ההודעות האלה שאני אשלם על זה" אז בעצם הוא ידע שהוא הורס פה גם...ופתאום לאחר שבכיתי וקיבלתי אותו זה לא עונש ואינו משלם על זה- אז הפחד שלי שזה יחזור כי הוא ראה שהנה...למרות איך שהתנהג פתחתי את הדלת בשבילו.מה עליי לעשות? איזו דרך להעניש אותו כדי שלא ידבר ככה שוב....אני יודעת שהוא ילד טוב והוא אכן כך, ומודעת שהלחץ שלפני החתונה הוציא מאיתנו דברים לא נעימים, ויודעת שלפעמים אני יכולה לגרום לו לתסכול ...אבל האם היראת כבוד של "מה שאסור לדבר בתכלית האיסור" קרה ואין דרך חזרה? האם הוא לא יפחד לדבר אליי כך שוב?
ד"ר אורן חסון
תקשורת שלא עובדת כראוי
⌄
אורנית יקרה,
אני לא חושב ש"הכל הולך נגדכם" כמו שאתם לא מצליחים להוליך את עצמכם כראוי. יתכן שנוצרו קונפליקטים על בסיס שאינו תלוי בכם, אבל אתם אלו שלא מצליחים להתמודד איתם.אין ספק שביטויים כאלו שהוא השתמש בהם אינם ראויים, פוגעים ומרחיקים. מצד שני, המחשבה שלך, שהיא, כפי שאני רואה, טבעית לך, "להעניש אותו" כדי שילמד, גם היא אינה ראויה. יש וצריכות להיות דרכים טובות יותר לגרום לו לנהוג אחרת. אם דרך חשיבה זו מנחה אותך כשאת מנסה להראות לו שהוא שגה, יתכן שבגללה הוא מגיב כפי שהוא מגיב. במילים אחרות, עושה רושם ששניכם מנסים "לחנך" זה את זה באופן שגוי ולא ראוי. לא קל ללמוד לתקשר אחרת, אבל חשוב לעשות זאת. אנא קראימאמר שכתבתי לא מזמן שעוסק בזוגות צעירים. דווקא משום שאתם רוצים להיות ביחד, ודווקא משום שאת חושבת שהוא "ילד טוב", כדאי שתשקלו בקשת עזרה כדי ללמוד לתקשר נכון יותר. חבל שזוגיות טובה תוחמץ כשאפשר אחרת.