תקשורת זוגית: איך להתמודד עם חולשה ותלות

תאריך פנייה: 09.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירה
דפוס משיכה שלילי
09.12.2011 • 17:57

ד"ר אורן שלום רב,גילי כ-40. אני גרושה ואם לילדים.נישאתי בצעירותי לבן זוג משכיל ומרשים מאוד בעל מאפייני אישיות מאוד קשים, סבלתי מאוד מהתנהגותו הקשה כלפיי. כיוון שלא יכולתי עוד לשאת העלבותיו והתנהגותו האגרסיבית התגרשתי. שמחתי להיפרד ממנו.מאז הכרתי כל מיני בני זוג. רובם מהסוג המיטיב והמצמיח. דווקא אליהם לא נמשכתי על אף שניסיתי ורציתי.במשך כמעט כשנה אני בקשר עם בן זוג שמושך אותי מאוד. מצד אחד, מרגיש לי שהתקשורת איתו מצוינת, מצד שני, הוא פוגע בי ולא ממלא המון צרכים. אני מבחינתי מאוד משתדלת לפעול למענו ולתמוך בו.אני מרגישה שמגיע לי יותר, לא התגרשתי כדי לסבול התנהגות נוראית ופגיעות כאשר מתגלה קושי קטן בתקשורת. גם כשיש קשיים צריך לדעת כיצד להציג אותם ולפתור אותם עם בן הזוג. במילים אחרות, אני יודעת שהדבר הנכון ביותר עבורי הוא לפנות לדרכי ולמצוא בן זוג נכון יותר עבורי ריגשית ולא כזה שאחוש נדנדה ריגשית במחיצתו.ואני שואלת את עצמי מדוע אני מוצאת עצמי באותה סיטואציה בה אני נמשכת לגברים שאינם מיטיבים עימי? אני נאה, משכילה ויכולה להשיג את כל מי שארצה. מדוע הבחירות שלי כה לקויות?האם אוכל להימשך בעקבות התובנות הללו לגברים מיטיבים? מה עליי לעשות?אני מרגישה שאני די בחצי הדרך מבחינת המודעות, אבל הדפוס השלילי שלי ממשיך להתקיים.חוצמזה , אני מאוד אוהבת את בן זוגי ומתקשה להיפרד ממנו על אף הכל. גורם לי להרגיש חלשה מאוד. מה ביכולתי לעשות?

ד"ר אורן חסון
אבן המבחן של תקשורת זוגית טובה
11.12.2011 • 13:24

שירה יקרה,
אולי זה קורה לך כי כשאת חזקה (כלומר, ליד מישהו חלש יותר או מחליש פחות), את לא צריכה אף אחד, וכשאת חלשה – את נזקקת. אם זה נכון, אז כאשר בן זוגך מחליש אותך ומערער אותך, את נזקקת לו, ומתקשה לעזוב. יתכן שיהיה לך הכי טוב עם מישהו שאינו חלש לידך, אבל גם שאינו מחליש.ואולי את צריכה לבדוק אם את עצמך אינך מחלישה את מי שאינו חזק מספיק לצידך? – אני ממש לא יודע אם זה נכון, רק מציע לך לבחון זאת בינך לבינך, כי אולי זה מה שמפריע לך.ובמילים אחרות, שירה, את צריכה כנראה ללמוד טוב יותר את הצרכים שלך, את הזוגיות שאת יוצרת, את אופן התחרותיות והתלות שלך, את צרכי העצמאות שלך. דרך אלה ללמוד להתאים את עצמך לבן זוג שפגיעתו אינה רעה, אבל גם שיש לו מספיק כוח פנימי להתמודד איתך.אני מודע לכך שחלק ממה שכתבתי לך נשמע כמו "מילים באויר". זה לא פשוט לביצוע, ועדיין תצטרכי לבחון גם את המשיכה שלך לגברים, כי החלק הרגשי הזה הוא חלק משמעותי מהעניין. זה תהליך, שאולי תרצי לעשות תוך כדי טיפול פרטני, אם תבחרי לעשות את ההשקעה הזו.בכל אלה, זרמתי איתך בשאלה מיהו בן הזוג האידיאלי עבורך. עם זאת, אני מעלה גם אפשרות נוספת – והיא שיפור התקשורת עם בן זוגך הנוכחי. התקשורת איתו מצויינת, כל עוד אין ביניכם קונפליקטים. כשיש, הוא נפגע ופוגע, ואת נפגעת. אתם צריכים ללמוד ליצור תקשורת טובה יותר גם כאשר אינכם מסכימים. זהו אבן המבחן של תקשורת טובה בין בני זוג. אנא ראי באתר שלי את הדףיעוץ זוגי בתחילת הדרך, ובעיקר זה הנוגע לזוגות פרק ב'.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083