פערים מיניים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
gina85
בן הזוג חרמן
10.12.2011 • 01:09

שלום
- אני בת 27 נמצאת במערכת יחסים מזה כבר 4 חודשים. יש לי בעיה עם בן הזוג שדורש קיום יחסי מין כל יום או אפילו יותר לפחות פעמיים ביום. זה קצת מעיק עלי כי זה לבעיות בינינו - הוא מתלונן שאני לא אוהבת אותו או לא נמשכת אליו כמו שהוא אוהב ונמשך אלי .(הוא גם מטיח בפני שאני לא גומרת כל פעם - אמרתי לו שאני לא רובוט שאיני בנויה בצורה כזו לגמור כמהו ואני לא גבר ) האם חבר שלי הוא חולה מין וצריך טיפול או שמדובר בי שאני לא מספיק חרמנית?

ד"ר אורן חסון
תקשורת ותאום ציפיות
11.12.2011 • 13:28

גינה יקרה,
הוא לא חולה מין, וגם את נורמלית לגמרי. שניכם כנראה נמצאים במקום סביר בהתפלגות הצרכים המיניים של גברים ונשים, והפער הזה קיים בזוגות רבים. אלא שמצאת בן זוג שבשל הצרכים שלו, שהם כנראה בתחום הגברי הנורמלי (גם אם, אולי, יותר מהממוצע), הוא לא מתחשב בבת הזוג שלו. הקושי שלו, ולכן גם שלך, אינו ביצר המיני המוגבר שלו, אלא ברגש החברתי, האמפתי, המוחלש שלו. משום כך, הוא משתמש במניפולציות רגשיות שונות, ובכלל זה הנסיון להטיל בך רגשי אשם ("את לא אוהבת אותי מספיק"), כדי להשיג את מה שהוא רוצה. קחי בחשבון שסביר שאותו רגש אמפתי מוחלש יגרום לו להילחם בך גם במישורים אחרים, בכל דבר שבו תהיו בקונפליקט משמעותי. לכך, אולי גם יש מסקנה מעשית: האחת, להחליט אם זה מתאים לך, והשניה – לנסות ולבחון אם אתם יכולים, בעזרת יעוץ מקצועי, לגשר על פערי ההבנה שביניכם, ואולי גם ליצור תקשורת , כי יתכן שהוא יכול להיות מבין יותר ומקבל יותר, אם תיעזרו באדם שיוכל לכוון אתכם נכון יותר, ולעזור לכם ליצור תקשורת יעילה יותר, ותאום ציפיות נכון ומציאותי יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083