זוגות צעירים: מדברים בשפות שונות

תאריך פנייה: 08.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
נישואין במשבר
08.12.2011 • 10:30

שלום
דר אורן חסון,אני בת 29 ובעלי בן 30 נשואים מזה כחצי שנה, בנוסף על זוגיות בת שנה שהתנהלה בשלט רחוק בשל קורס מטעם העבודה שחייב אותו להיות רחוק מהבית. כחודש לפני החתונה הוא החל לחזור כל יום הביתה ובשלב זה נגלה לעיני גודל העומק ששורר ביננו. גיליתי אדם פאסיבי לא תמיד דובר אמת מעטה של חשאיות תמיד סביבו, חוסר יכולת לנהל איתי שיחה ברמת עומק בסיסית ביטויי אהבה וקרבה הגיעו אלי רק שדרשתי {כמה עצוב} ובכלל שום עניין בהתנהלות היומיומית שאני עוברת אלא התעסקות עם ענייניו שלו בלבד. הייתי בטוחה שזה עניין של זמן שהוא ילמד על נתינה ורגישות אבל המצב הולך ומחמיר {למרות שהוא מנסה} לא פעם ולא פעמיים שאלתי אותו אם הוא בכלל אוהב ולטענתנו הוא אוהב כמו שלא אהב מימיו. אני מרגישה המון בדידות בזוגיות ומתנהלת בסוג של עצבות אין לי חבר טוב להשען עליו או להיעזר בו הסיטואציה היא שאני כועסת עליו על חוסר היחס/אהבה/אכפתיות והוא כועס עלי איך אני מעזה לכעוס עליו ומציג אותי כאדם שרק מתלונן. אני נאבקת שנה וחצי מרגישה שהכל תלוי על חוט השערה ועל הסבלנות שלי וברגע שהיא תפקע לגמרי הקשר יסתיים. חסרת אונים לחלוטין מה ניתן לעשות??

ד"ר אורן חסון
מדברים בשפות שונות
11.12.2011 • 13:19

יעל יקרה,
אני מניח שהתחברתם ונישאתם כי היו דברים טובים ביניכם. כך או כך, עושה רושם שאתם מדברים בשפות שונות (רגשית, ואולי התנהגותית – שפת הגוף של קירבה ועוד), ומגדל הבבל שיצרתם לעצמכם הולך ומתפלג לשני מגדלים עם פחות ופחות חפיפה. אתם זוג צעיר, והמרחק ביניכם הוא כנראה עדיין בר תיקון. אולי גם ההבנה והציפיות זה מזה דורשים תיקון מסויים, וזה משהו שכרגע קשה ליצור, מהסיבה שככל שההבנה שלך שהוא לא מה שציפית צלולה יותר, כך את יותר כועסת עליו ועל עצמך, ומתקשה ליצור התאמות שתוכלי להשלים איתן. ייתכן שכך גם הוא, או לפחות שקשה לו להתמודד עם הביקורת שלך על דברים שהוא חושב שאינו יכול לשנות. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. ראי אצלי באתר את הדףיעוץ זוגי בתחילת הדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083