תקשורת זוגית: איך לדבר איתו אחרת?
בוב ספוג
משפחה במקום הראשון
⌄
שלום
אני בת 32 נשואה כ-9 שנים אמא ל-3 ... הבעיה שלי היא איך אוכל לגרום לבעלי להבין שהמשפחה שלו (אני והילדים) מקום ראשון ... למשל אתמול הוא היה צריך אחרי העבודה לבוא הבייתה ולקחת את הילדים לרופא והוא צלצל 5 דקות לפניי התור להודיע לי שאבטל כי הוא צריך להחזיר את חבר שלו מהעבודה הבייתה (והחבר יכל לנסוע במונית) וכשהוא חזר כעסתי עליו והוא אמר לא הייתה לי ברירה ואני הסרתי לו שהוא חייב להבין שאנחנו מקום ראשון ושהחבר יכל להסתדר זה לא עיניין אותו מבחינתו החבר חשוב ... מה עליי לעשות (וזו רק דוגמה אחת מיני רבות שהוא שם אותנו במקום האחרון) בבקשה אשמח לקרוא כל דעהתודה ויום טוב
ד"ר אורן חסון
לדבר איתו אחרת?
⌄
בוב ספוג יקרה,
שאלת שאלה חשובה, שאין לה תשובה פשוטה. כלומר, היא פשוטה בעינייך, אבל לא כך בעיניו, ואחת השאלות החשובות הנובעות מכך היא למה זה כך בעיניו? האם כי הוא מרגיש שאת מלחיצה אותו והוא מנסה לשמור על העצמאות שלו? האם משום שהקשר שלו לחבר הוא משמעותי כל כך בעיניו? ואם זה כך, מדוע זה כך? האם משום שהוא חושש שיראו אותו באור לא טוב? האם הוא חושש להפסיד חברים, בעוד שאתכם אינו חושש להפסיד?אני לא יודע מה התשובות לכך. מה שדי ודאי בכל מקרה הוא שהתקשורת ביניכם לא עובדת כראוי, כי לא הצלחת להרגיע אותו ואת החששות שלו המונעים ממנו להיות יותר אחראי במסגרת המשפחתית, לפחות לפי נקודות המבט שלך. יתכן כי את לא מנסה מספיק להבין אותו, כדי להיות מסוגלת לתקשר איתו דרך נקודת מבטו, ויתכן שהדרך שבה את מדברת איתו מגבירה את ההתנגדות שלו. את חייבת לחשוב על הנקודות הללו, כי הן יכולות להיות מאד משמעותיות, גם אם הן גורמות לך לתחושת התנגדות כשאת קוראת אותן לראשונה. קראי שוב, וחשבי על כך. יתכן שאת צריכה לשנות את הגישה ליותר הקשבה ופחות לחץ, ודרך זה תשיגי דווקא יותר, למרות שהתחושה הראשונית תהיה שאת משיגה פחות. זו לא דרך פשוטה.אני מבין שזו תופעה מתמשכת, ולכן יתכן שתצטרכו ייעוץ זוגי, שעדיף לעשות לפני שהתחושות שלך יחמירו עד כדי כעסים שיהיה לך קשה להתגבר עליהם. אם את מתלבטת, אני מציע לך את האפשרות ליעוץ טלפוני חד פעמי (ראי באתר שלי), לפחות כדי לבחון יותר לעומק את האפשרויות עליהן כתבתי בפיסקה השניה.