זוגיות לא מספקת: מה עושים?
חן
חבר בקרבי
⌄
היי שמי חן אני בת 20 ונמצאת בקשר זוגי כבר שנתיים . מתוכם שנה וחצי החבר שלי בקרבי. בהתחלה היו לו יציאות טובות וכל סופ"ש הוא היה חוזר אבל לאט לאט הוא התחיל לסגור המון שבתות ולחזור פעם ב21, או 16 ימים. כיום הוא נמצא 16 ימים בבסיס ו5 ימים בבית. המצב הזה גרם לי לא לרצות להיות איתו בקשר וכל הזמן היינו נפרדים וחוזרים נפרדים וחוזרים והכל דרך הטלפון. מאד קשה לנהל קשר זוגי ככה, כמעט בלתי אפשרי אבל מצד שני אני לא מצליחה להפרד ממנו וגם לא רוצה, כי אני ממש אוהבת אותו.אני מרגישה בדיכאון בגלל המצב הזה, אני לא מצליחה לעשות שום דבר שיסיח את דעתי, ועכשיו עוד יותר קשה לי כי בדיוק סיימתי שנתיים שירות לאומי ועוד לא נכנסתי לעבודה.אני כל היום בוכה, עצובה ועצבנית , מתפרצת על אנשים סתם וצועקת עליו שיצא מקרבי ואני לא יכולה יותר. המצב הזה גורם לנו למריבות ולצעקות של ממש אחד על השני בטלפון. כמו כן גם לחוסר אימון, אני אמנם בוטחת בו אבל בגלל המצב שאני לא רואה אותו 16 יום זה הופך לכמעט בלתי אפשרי. גם מצדו יש סוג של חוסר אמון והוא מקנא כל פעם שמתחילים איתי וזה גם גורם לחיכוכים ומריבות. אני מרגישה ממש מרוסקת מבחינה נפשית . חבר שלי מוכן לצאת מקרבי למעני אבל הוא לא מצליח לצאת, הוא כבר ניסה כמה דרכים. אני לא יכולה יותר עם התנודות במצבי רוח האלו, אני מרגישה שאין לי כוחות להתקדם עם החיים ולמצוא עבודה ואני כל היום ישנה. אני לא יכולה לדבר על כך עם המשפחה שלי כי הם לא תומכים בקשר ולא מסמפטים את חבר שלי וייעצו לי להפרד ממנו גם החברה הכי טובה שלי כבר שמעה יותר מידיי על העניין ואני מניחה שנמאס לה. אני אובדת עצות ולא יודעת כבר מה לעשות בבקשה תעזרו לי.
חן
חבר בקרבי
⌄
אני רוצה גם לציין שלפעמים כשאני בוכה ועצוב לי הוא לא תמיד פנוי לדבר, אז אני פונה לידידים בפייסבוק שידברו איתי וינחמו אותי בזמן שהוא אמור לעשות את זה. והוא ממש כועס על כך. כמו כן אני לא מרגישה סיפוק מיני בקשר מן הסתם..וקשה לי כל פעם כשהוא בא להתרגל לעניין כי אני מרגישה כל פעם חדש כאילו הרגע נפגשנו ..
ד"ר אורן חסון
רגישות מוקצנת
⌄
חן יקרה,
בתנאים הנוכחיים, בן הזוג שלך לא מספק את הצרכים שלך כאשה, הן משום שהוא לא נמצא מספיק בסביבה, והן משום שבגלל זה את מרגישה חוסר ביטחון. כך את לא רואה זוגיות. אלא שמה שיש עכשיו הוא חלק ממנו ומהזוגיות. זה כנראה לא משהו שאת יכולה לשנות, וכפי שאת מספרת, גם לא הוא. אז אולי, בתנאים האלה, הוא לא מתאים לך.וקחי בחשבון שהחישוב הזה הוא דו-צדדי. כנראה שבשל הרגישות המוקצנת שלך, גם את לא מתאימה לו כבת זוג. כשהוא כבר חוזר הביתה לאחר שרות צבאי מייגע, או כאשר הוא מדבר איתך בהפסקות שיש לו, הוא זקוק לחברה תומכת ומעודדת, כדי שירגיש טוב עם עצמו. את לא מאפשרת לו להרגיש טוב, אלא בדיוק להפך, כך שכפי שכל זה נראה, בתנאים הללו גם את לא מתאימה לו.מאחר שלא מדובר בו עצמו, אלא בתנאים שאין לך שליטה בהם, אם תחליפי את בן הזוג שלך לגבר שנמצא קרוב יותר, יהיה לך קל יותר. ולמה לא, בעצם? כי הרי את לא מצליחה להשלים כרגע עם מה שהוא, על טיבו ועל חסרונותיו גם יחד, וגם אין לך סבלנות לחכות בסבלנות ובאורך רוח, ולתת לו זוגיות טובה כפי שהוא זקוק לה, עד שהוא יסיים את השרות הצבאי שלו, אז בן זוג אחר נראה התשובה הטבעית.מעבר לכל אלה, הרגישות שלך באמת מוקצנת. את מתרסקת בקלות, ולפי תאורך – אולי גם בקלות יתר (יחסית לבנות אחרות במצבך, למשל). יתכן שמשהו נוסף בקשר שלך איתו גורם לזה, ולא רק המפגשים הלא תכופים. כך שאם מצבך הנפשי הנוכחי ימשיך כפי שהוא, בין אם איתו או בלעדיו, אני חושב שיועיל לך מאד ללכת לטיפול פרטני, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט.