תקשורת זוגית: איך לא להעניש את עצמך

תאריך פנייה: 04.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
12121212
מה דעתך
04.02.2006 • 14:47

שלום
לך לא ידעתי איך להיתנהג עים בעלי.פשוט תמיד אני כועסת עליו ברגע שהוא גם יודע שהדברים שלא צריכים להיות בחדר שינה .מפריעים לי. במיוחד שהוא מכיר ויודע שאני לא שלמה עים מה שיש לי.לכן כאשר אני פניתי אליו היום בשבת שבוא ונסדר משהו. ישר סירב ואמר לי לא עכשיו.לא בא לי. והוא מסוגל לסחוב את הנושא הזה טלוי בו בחודשים .ולכן לי זה מציק.ובגלל זה גם אני סירבתי לא לצאת לטייל. כמו שהוא גם היסכים לי.למרות שאמרתי למה שנצא הוא לא עושה. ומצד שני באמת מפריע לי שלא יצאתיכי עים היתי יוצאת אז היתי נהנת ולאגם יתעיף בבית להגיש ולהכין.מה דעתכם.

ד"ר אורן חסון
כשאת מענישה אותו, וגם את עצמך
05.02.2006 • 00:32

12 יקרה,
נראה לי שאת קצת מתלבטת בין דרכים שונות של תקשורת ביניכם. לפעמים את מענישה אותו, ובטעות גם את עצמך, ולפעמים את כועסת עליו, והוא ממשיך לסרב. יכול להיות שהדבר הנכון ביותר עבורך לעשות הוא לחשוב קודם, על האפשרויות השונות שאת יכולה לעשות, וגם על מה כדאי לך לעשות או לא לעשות מתוכן כך שלא תענישי גם את עצמך. וקודם, לפעמים זה גם עוד לפני שאת מדברת איתו ומתווכחת איתו על מה שאת מבקשת. תחשבי קודם, ואז, כשאת יודעת מראש מה תעשי אם הוא יסרב, יהיה לך יותר קל לפחות לעמוד במה שאת אומרת, ולא להרגיש רע עם זה אחר-כך.תנסי אולי גם לפתות אותו לעשות דברים שאת רוצה, דרך דברים שהוא רוצה. לא להגיד לו מראש "אם תעשה את זה תקבל את זה" אבל אם הוא יעשה את מה שאת רוצה, תני לו אחר-כך משהו שהוא אוהב או רוצה, שילמד שכדאי לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083