תקווה לאחר לידה: טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 04.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אוריה
משבר בזוגיות לאחר לידה
04.02.2006 • 12:13

שלום רב,
מאז שילדתי לפני כחצי שנה , הפכתי להיות עצבנית במיוחד וחיי הזוגיות שלי לא כתמול שלשום.בעלי מרגיש את הריחוק שנוצר ביננו (כאילו שנגמרה לי האהבה אליו והיא עברה לילד).ישנם דברים נוספים שגורמים לתמתח ב יבננו כגון: המצב הכלכלי הלא טוב, חוסר העזרה (לטענת בעלי) מצד הוריי שגרים קרוב אליי במיוחד בתקופה הראשונה שלאחר הלידה בה שנינו היינו כמו מטופרםים עד להסתגלות למצב החדש.חיי המין כבר לאכשהיו ואפילו אני מתביישת לומר אבל כאילו אין לי משיכה לבעלי משהו בו או משהו שעשה גורם לי ריחוק ממנו.אני חושבת שאני צריכה ייעוץ זוגי-מיני.האם אתה מכיר אתר באינטרנט או מטפלים ללא תשלום או במחיר סמלי, אך עם זאת נמנים עם נותני הטיפולים הטובים.ובכלל דעתך על מצבי.

ד"ר אורן חסון
קצת תקווה, והורדת לחץ
05.02.2006 • 00:26

אוריה יקרה,
את קודם כל צריכה קצת תקווה. ואת זה אתן לך דרך ההבנה שמה שאת עוברת, עובר על הרבה מאד זוגות לאחר הלידה. כל האינטימיות שלך מכוונת לכיוון התינוק, החיים קשים, ונשים רבות מתקשות להיות גם אמא באופן אינטימי וגם אשה מינית לבן זוגה. בתקופה של לפני היות הגלולה אולי היה לזה אפילו יתרון ביולוגי, בהרחקה של הסיכוי להכנס להריון, כאשר המצב הפיזיולוגי והנפשי קשה. והעומס שמוטל עליך, גם פיזית וגם נפשית, הוא באמת לא קל.אני לא בטוח שאת צריכה בהכרח טיפול מיני, אבל טיפול נפשי שייתן לך קצת יותר חיזוק ואורך רוח, יכול להועיל. המיניות שלכם, אם היתה בסדר קודם, תהיה כנראה בסדר גם אחר-כך, ובתנאי שתשובי להיות יותר רגועה, ועל זה את צריכה לעבוד. יעוץ זוגי, במקום טיפול אישי, עדיף כאשר בן זוגך לא מצליח לסייע לך, ובמקום זה מוסיף ללחץ שלך. ולכן, בתהליך של יעוץ זוגי יש סיכוי טוב יותר, במקרה כזה, להביא לרגיעה ולשלוות נפש, שתביא אותך, בסופו של דבר, גם להיות מינית יותר.המטפלים המיניים הטובים יותר הם גם יקרים יותר. כך הדבר עובד. אבל אם אין לכם אפשרות כלכלית, נסי לבדוק אמצעי טיפול נפשי/זוגי דרך קופת חולים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083