תקשורת וחוסר שוויון בזוגיות
אישה משתדלת
תקשורת לקויה זוגית
⌄
שלום
אני נשואה לבעלי 24 שנים, ותמיד היה בעיית תקשורת, בשנים האחרות אני מגלה דברים כמו רצונות וחלומות שלי יש ולא לא, או שאנחנו רואים בצורה אחרת כל דבר ואני לא מצליחה להתווכח אין לי פרטנר לדון איתו בהגיון ולתכנן תוכניות לעתיד שהוא לא רוצה וזה מדאיג אותי, יש 2 ילדים ביחד ששומעים ויכויחים בבית, ניסינו טיפול זוגי ולא עזר והוא לא מוכן ללכת שוב, אבל גם לא מכון לנסות להתשנות, אני מרגישה שאני משתדלת מדי להבין אותו והוא לא מבין אותי, ולא רוצה לעשות תוכניות כי כל הזמן הזה תמידמצבנו הכלכלי לא טוב, הוא המפרנס היחיד לצערי, אבל זו לא הסיבה שבני זוג ישבו וידברו על העתיד האם להניח לדברים לקרות כמו שהוא רוצה או להמשיך ולדרוש לבטחון עתידי ועתיד ילדיי?
ד"ר אורן חסון
אי שיוויוניות בזוגיות
⌄
משתדלת יקרה,
חסרה לכם תקשורת, ואולי גם תחושת שוויונות שלך, ואולי יותר מכל, תחושת שותפות. מדוע הוא לא נותן ולא מאפשר לך? - לא ברור לי. התחלתם בייעוץ זוגי, וחשוב היה להמשיך. האם הוא לא ממשיך כי הוא חושב שטוב לו כך, כאשר הוא מנהל את הדברים בבית? - אולי.אני חושב שחשוב שתלכי לבדך להמשך ייעוץ. אני בטוח שתוכלי לשנות דברים גם לבדך, גם אם זה יהיה לא קל, ואולי גם יתקדם לאט. יש דרכים לעשות זאת, גם כאשר בן הזוג שלך מסרב ללכת לייעוץ. ראי בבקשהאת דף היעוץ הזוגי באתר שלי, שעוסק גם בזה.