הומוסקסואליות והטרוסקסואליות: מה חשוב לדעת?
רונן
קשר עם נערים
⌄
שלום
וברכה!אינני יודע אם זהו המקום המתאים לכתוב על בעייתי זו, ובכל אופן אודה לך אם תענה לי, ואם לא באתר אז באימייל.אני בן 17, ולומד בישיבה, ששם כמובן כולם רק נערים, ואין שם כלל נערות.לכאורה מוסד כזה אמור להוביל למצב שאין התאהבויות וכו', אבל לי דווקא כן היו אהבות, לכמה וכמה נערים.היתה לי אהבה נכזבת בגיל 15 עם בחור אחר, והשתגעתי מזה במשך תקופה ארוכה.וגם אחרי זה היו לי כמה וכמה סיפורי אהבה, חלקם מוצלחים וחלקם לא. (כשאני אומר סיפור אהבה, מכיוון שמדובר בישיבה, הפירוש באהבה כמובן לא כולל מגע ואפילו גילוי הפנטזיות לנאהב, אלא רק זה שהנאהב ידע שאני אוהב אותו (וגם זה לא מקובל. וכשאני אומר אהבה נכזבת, הכוונה כאן היא שהנאהב לא קלט את הרמזים שנתתי לו, ולא מחזיר לי אהבה).שאלותיי: האם זה בעייה? אהבה לבחורים וסיפורי אהבה עם בחורים מורה על משהו חריג? זה קשור עם הומוסקסואליות?לאותם הבחורים שאהבתי, הרגשתי משיכה למגע איתם ונשיקות וכו', אבל לא לשכיבה ממש, בכלל לא.
ד"ר אורן חסון
עם מי שיש, או עם מי שרוצים?
⌄
רונן יקר,
בדרך כלל איני נוהג לענות לצעירים מתחת לגיל 20. אבל השאלה שלך חשובה מכדי שאעבור עליה כך.אתה צעיר, אתה חי במסגרת שמרנית, ולכן גם מודע פחות גם להגדרות ולתובנות. הומוסקסואליות מוגדרת כמשיכה לבני אותו מין. הטרוסקסואליות מוגדרת כמשיכה לבני המין השני - ושים לב, זה בין אם האדם קיים מגע מיני מלא ובין אם לאו. גבר או אשה יכולים להיות בתולים (ללא קיום יחסי מין מלאים), ועדיין להיות הטרוסקסואלים, או הומוסקסואלים.העניין הוא שיש לא מעט גברים ונשים שהמשיכה שלהם אינה רק הטרוסקסואליות, אלא יש להם, לפחות בתנאים מסויימים ובזמנים מסויימים גם נכונות לקירבה אינטימית ומינית עם בני אותו המין. כלומר, החלוקה להטרוסקסואליות והומוסקסואליות אינה תמיד חדה, והגבולות לפעמים מטושטשים. במסגרות שבהן אתה חי, שאין גישה לבני המין השני, נטייה שאינה ברורה וחד משמעית, וכמיהה למגע אנושי, יכולה לגרום למחשבות וצורך במגע שכזה עם מי שיש. האם זו נטייה שלך מילדות שאי אפשר יהיה לשנות? האם מצב כזה ינתב אותך לדחייה מנשים? האם אתה יותר גמיש בצרכים המיניים שלך ותרגיש משיכה גם לאשה? - אלה הם דברים שתצטרך לבחון את עצמך בהמשך דרכך הלא פשוטה.
רונן
עם מי שיש, או עם מי שרוצים?
⌄
תודה רבה על התשובה!אני נמשך ג"כ לנשים, ובמידה גדולה יותר מאשר לבחורים, אבל מכיוון שבפועל אני נמצא יותר ליד בחורים, המשיכה הזו יותר נרגשת אצלי. אין לי שום עיסוק ודיבור עם בחורות וכו' מלבד עם בני ביתי.הבעייה הזו וודאי לא תפריע לי להתחתן בעתיד. השאלה היא האם זה דבר נורמלי.מה ההגדרה של להמשך לבחורים אחרים ללא משיכה לשכיבה, והאם זה דבר שקורה.תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
עשרות מליונים, לפחות
⌄
רונן יקר,
אתה מחפש הגדרות, כאשר באופן מעשי יש רצף בין שני קצוות. ולכן, אם נגדיר זאת במדוייק יותר - לפי כל הסימנים אתה הטרוסקסואל, כשאין לך רתיעה משמעותית מפני גברים. לפחות לא בהיבט הלא מיני. ולכן, הצורך שלך במגע ובקירבה מאפשר לך ליצור קירבה גם עם גברים.לגבי השאלה אם זה קורה. ובכן, לך זה קרה. בעולם בו קיימים כל כך הרבה אנשים, אז גם אם מה שאתה מרגיש דומה לאחוז אחד בלבד מבין הגברים (ואני מעריך שיותר), זה אומר שיש עשרות מליונים כמוך.