תקשורת בזוגיות: פתרון לתסכול

תאריך פנייה: 08.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סופי
תסכול
08.11.2005 • 08:04

אני נשואה 8 שנים + 3 ילדים מקסימים הבעייה היא שבעלי מעדיף את החברים שלו עלי הוא הולך איתם רוב יום עוזר להם מבחינה כלכלית למרות שמצבינו לא טוב ואפילו משקר עליי בקשר לזה אלו חברים שאני לא סובלת .הם באים בשעות מאוד מאוחרות בלילה ונכנסים לחדר שינה שלנו ולבעלי לא אכפת הוא רק מבטיח שזה יפסק וזה חוזר על עצמו כל הזמן. הוא מחפה על החברים שלו ואני מרגישה שהוא מוכר אותי בישבילםאנו גם גרים עם הוריי בעלי שהם מתערבים בכל דבר שאני עושה כמו אם אני צועקת או מענישה את הילדים.ביני ובין בעלי כמעט ואין מגע מיני וזה הופך אותי לעצבנית מאוד כל יום הוא מבטיח לי היום יהיה והוא מעדיף לשחק במחשב ללכת עם החברים עד מאוחר ועוד להביא אותם אלינו.הוא אומר שהוא אוהב אותי אך אני לא מאמינה ולא מרגישה כך איך אפשר לפתור בעייה כזאת? כבר חשבתי להתגרש ממנו אבל זה בלתי אפשרי אני לא יודעת אם הוא בוגד בי או לא למרות שהוא טוען שלא כמה זמן גבר יכול להיות בלי לקיים יחסי מין או לאונן?אני מאוד מיואשת מהמצב.

ד"ר אורן חסון
תקשורת
08.11.2005 • 17:18

סופי יקרה,
אני מבין את התסכול שלך. אתם נמצאים תחת הרבה לחץ, את גרה אצל הורי בעלך, מקום שהוא מרגיש בבית, ואת לא, והחברים שלו נכנסים אליכם לחדר השינה בשעות מאוחרות, ואיך שלא מסתכלים על זה, חסר לך פרטיות של בית משלך. מצד שני, העובדה שהוא מסתיר ממך דברים, באשר לקשרים שלו עם החברים שלו, מעידה על כך שהוא מרגיש שאת מנסה לבודד אותו. מבלי לטעון כאן אצל מי הצדק, ומהי המידה הראויה, אפשר לראות שיש ביניכם ניגוד אינטרסים שאתם לא מצליחים לגשר עליו. אותך זה מכניס לתסכול, ואת הופכת להיות מתוסכלת יותר, ולכן גם עצבנית יותר. מה שבטוח, שזה לא מסייע לו להתקרב אליך, וכך כדור השלג שלכם הולך וגדל, וקשה לכם יותר ויותר לעצור אותו ולמצוא את המכנה המשותף שלכם. קל לי להגיד לכם שאתם צריכים ללמוד לדבר זה עם זו, ולראות את המצוקות והצרכים זה של זו (ולהפך). הקושי הוא הקושי שלכם לבצע, כי לו זה היה קל, בתנאים שלכם ובאופי שלכם, הייתם בודאי עושים זאת מזמן. מכאן שאתם זקוקים לעזרה מקצועית, ולהגיע לייעוץ כדי לפתור את בעית התקשורת ביניכם, ואת היכולת שלכם להבין זה את זו ולתת זה לזו את תחושת הזוגיות שאיבדתם.ואגב, לשאלתך בעניין בגידה אפשרית: העובדה שהוא לא מקיים איתך יחסי מין, לא אומרת שהוא בהכרח בוגד בך. ואת לא יכולה לדעת אם הוא מאונן או לא, כך שגם זה אינו קרטוריון מתאים לבגידה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083