תקשורת בזוגיות: מה לעשות?
ליאור
שקר
⌄
שלום,
אני מבעלי ביחד ארבע שנים, התחתנו לפי שנה וחצי.לפני כשבוע קרה משהו שדי הפך את עולמי. גיליתי שהוא שיקר לי. משהו קטן לכאורה - אמר לי שהלך לבלות עם אחיו, ולגמרי במקרה גיליתי אחרי זה שבעצם בילה עם חברים.אולי לא נשמע כ"כ חמור, אבל מחינתי זה היה גם שוק וגם פגיעה ישירה באמון ובכל מה שייצרנו במשך שנים.אני חושבת שיש לנו בסה"כ זוגיות טובה, לכל אחד יש את המרחב שלו. השקר בא כי בתקופות מסוימות התלוננתי על בילויים תכופים עם חברים, כי שנינו מאוד עסוקים וזה תמיד נפל על היום הפנוי היחיד של שנינו. זה הצד שלי כמובן... הוא לעומת זאת הסיק מהתלונות שלי שלבלות עם אחיו זה "יותר בסדר" מאשר לבלות עם חברים.קשה לי עם העובדה שבן זוגי מסוגל לשקר לי במצח נחושה, ולהמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה.דברנו ארוכות. הוא התנצל, נשבע שזה לא יקרה שוב, שהוא הבין את גודל הטעות ולמד את הלקח, שכאב לו לראות כמה זה פגע בי וכו'. אני מנסה להרגע ולהמשיך הלאה, אבל זה נורא קשה!... אני בן אדם ישר, הוא תמיד ידע איפה אני ועם מי אני, אני רואה באמון אחד מערכים הבסיסיים והחיוניים ביותר בכל מערכת יחסים.אני לא מצליחה לסלוח. מרגישה שאם אסלח לו - כאילו שאבגוד בעצמי ובערכים של עצמי.איך אפשר לפרוץ את המעגל הזה?...תודה,ליאור
ד"ר אורן חסון
תקשורת אחרת
⌄
ליאור יקרה,
לפי מכתבך אני מבין שהבנת שאת צריכה לסלוח לו, רק שאת לא מצליחה. כי לו הייתיודעתשאת לא צריכה לסלוח, ושאסור לך לעולם לעבור על זה לסדר היום, היית מתחילה לפתוח בהליכי גרושים. מכיוון שאת לא רוצה לעשות את זה, האלטרנטיבה היחידה היא לחזור לשיגרה, אחרת אין זוגיות לא לך ולא לו. ואגב כך, אני לא בטוח שהוא שיקר לך "במצח נחושה". יכול להיות שעשה את זה עם המון היסוסים ופקפוקים. ואולי ההצדקה שלו לעשות זאת היתה התחושה העמוקה שלו שאת לא הוגנת ולא צודקת או לפחות לא מבינה את הצרכים שלו – והרי זה מרכז הקונפלקט ביניכם. שהוא חושב שאת לא בסדר, או מגזימה בכבלים שאת שמה לו, ואולי בעוצמה של התלונות והויכוחים שלך. אז מצד אחד את רוצה לשים לו גבולות כשהוא שיקר לך, אבל מצד שני – העוצמה של תגובתך רק מחזקת את דעתו עליך, ומעמיקה ביניכם את הפער, גם אם הוא מסכים איתך שהוא לא צריך לשקר. גם מבלי לומר זאת במפורש, שניכם מבינים שיש לכם בעיה של תקשורת, והיא רק הולכת ומעמיקה. את מנסה למצוא את מקומך אצלו בזוגיות, ואומרת לו את זה ומסבירה לו את המקום שאת צריכה לתפוס אצלו בזוגיות לפי תפיסתך, והעובדה היא שאת לא מצליחה. האם זה משום שהוא לא יודע לשמוע מסיבותיו שלו, או משום שאת לא יודעת לומר לו את זה בדרך שבה יהיה לו קל יותר לשמוע ולקבל? – מן הסתם, כנראה שני הדברים נכונים. אני חושב שכדאי שתלכו ליעוץ זוגי. חשוב שתלמדו ליצור תקשורת מבינה יותר ואמפתית יותר.