קשר רציני: יאוש וחוסר סבלנות
אורליליליללי
זוגיות
⌄
אני צריכה עזרה בבניית זוגיות רצינית.מאז שאני התחלתי לצאת עם בחורים לא הצלחתי אף פעם בחיי להיות במערכת זוגית רצינית. אף פעם לא היה לי חבר רציני.תמיד הקשרים שהיו לי היו לטווח של שבועיים שלושה או חודש במקרה הטוב.כל קשר שהיה לי תמיד נגמר מהצד השני, אבל תמיד הצד השני היה יוצר איתי קשר חזרה לאחר חודש.אני מנסה להבין מה לא טוב בי, ומה אני עושה לא טוב בכדי להגיע לזוגיות רצינית.לדוגמא. כרגע יש לי קשר עם בחור, אנחנו יוצאים הערך כשבוע, אבל שמתי לב שההתנהגות שלו הייתה היום קצת מרוחקת.מה אני יכולה לעשות כדי להביא את היחסים הנוכחיים לקשר רציני,תודה אורלי :)
ד"ר אורן חסון
ליצור קשר רציני
⌄
אורליל יקרה,
לא כתבת בת כמה את, ולכן כשאת כותבת "מאז שאני התחלתי לצאת עם בחורים לא הצלחתי אף פעם בחיי להיות במערכת זוגית רצינית" אני לא יודע אם את מדברת על שנתיים או על ארבעים שנה. אני מזהה מעט חוסר סבלנות, ובודאי יאוש מסויים, כי אם את יוצאת שבוע עם מישהו, ו"היום ההתנהגות שלו היתה קצת מרוחקת", עד שאת צריכה לדאוג ולכתוב לי על זה, זה אומר שאולי הפחדים שלך מוקצנים. אחרי הכל, מאז שכתבת לי ועד שאני משיב לך עברו יומיים, שזה כמעט שליש זמן קשר שלכם. האם אתם עדיין ביחד? האם הכל כבר בסדר? אני לא יודע. זה קשר חדש של שבוע, והכל יכול לקרות.אני רוצה להתייחס לתמונה הכוללת שאת מציגה יותר מאשר לקשר הזה (שברור שאת יוצרת אתי את הקשר, כי הוא מוצא חן בעינייך, ואת לא רוצה להפסיד אותו בגלל "דגמי התנהגות" קודמים שלך): אני לא יכול לדעת על סמך מכתבך מה הסיבות לכך שלא היית בקשר רציני עד כה, מדוע הם נגמרו מהצד השני, ומה הם חיפשו כשניסו לחזור. אני לכן לא יכול לומר לך "מה לא טוב בך", וגם לא מה כן טוב בך. אני לא מכיר אותך מספיק. אולי כדאי שתשקלי ללכת לטיפול פרטני כדי ללמוד טוב יותר מה טוב בך ומה לא טוב בך, ומה מאפשר או מפריע לך ליצור קשרים, אם אכן יש בעיה כזו.