החטא הקדמון בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 28.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
להמשיך את הקשר או שאין טעם ???
28.03.2012 • 22:51

שלום
אני נמצאת במערכת זוגית מזה שנה וחצי ואני גרה עם בן הזוג שלי. בתחילת הקשר לא כל כך רציתי את בן הזוג שלי ולכן סיננתי ותירצתי לו כל מיני תירוצים שקריים על מנת שלא ניפגש . לאחר מכן הקשר התהדק והתאהבנו והוא גילה ששיקרתי לו מספר פעמים בתחילת הקשר הסברתי לו שאלו שקרים לבנים אני קוראת לזה ״תירוצים״ מכיוון שלא ידעתי אם אני רוצה אותו בהתחלה ולא ידעתי איך להתחמק מהפגישות האלה ומהטלפונים. חבר שלי מגדיר את זה כשקר לכל דבר ופגיעה באמון שלו הוא אומר שהייתי צריכה לגשת אליו אחרי שהקשר שלנו התהדק והפך להיות רשמי ורציני ולהתוודות על כך ששיקרתי בהתחלה. מאז כל מה שקורה בינינו כל ויכוח כל תלונה שאני מעלה בפניו לגבי ההתנהלות שלו בקשר הוא מתרץ לי בכך שאני הובלתי אותנו למצב הזה בגלל ששיקרתי לו פעם. אני חייבת לציין שאני יודעת שפעלתי לא כשורה מההתחלה כששיקרתי לו אני יודעת שהייתי צריכה להגיד לו את האמת גם אם זה אומר שהוא היה מפסיק את הקשר איתי וגם אמרתי לו את הדברים ולקחתי אחריות מלאה על מעשיי. מאז עברה כבר שנה ועדיין הוא לא שוכח ובכל שיחה שלנו מזכיר את זה . אני חייבת לדעת אם יש משהו שלא עשיתי שיכול להועיל ולהשאיר את מה שהיה בעבר או שאם זה לא נשאר מאחור אחרי שנה למרות כל המאמצים אז זה אומר שאולי צריך לסיים את הקשר ושזה לא יצליח לעולם ??

ד"ר אורן חסון
ביטחון ושליטה בעזרת "החטא הקדמון"
29.03.2012 • 10:51

מאיה יקרה,
השקרים של אז נותנים לו תרוץ טוב וסיבה טובה "להיות צודק" בכל ויכוח שיבוא בעתיד, כי תמיד הוא יכול להעלות מחדש את "החטא הקדמון" שלך. זה נותן לו יותר חופש להיות לא בסדר, כי החטא הקדמון הזה שלך יכול תמיד לשמש כנשק מול כל טענה שלך אליו, ולכן גם נוח לו להעצים אותו. כי אז כל "חטא" שלו מתגמד ביחס למשהו נורא ואיום,כביכול, כמו שקר. את לומדת משהו עליו, והמשהו הזה הוא משהו לא טוב. מצד שני, אני מניח שיש בו דברים טובים רבים אחרים, ולכן את איתו. נניח לרגע שתצליחי לנטרל את החטא הקדמון שלך. שתגידי לו: "חמודי, אני מאד אוהבת אותך, אבל אני בעצם חושבת שבתנאים של אז זה היה מוצדק, ובזה נגמר העניין. לא מוצא חן בעיניך, אתה רואה את הדלת, ויכול ללכת", ונגיד שהוא לא יילך, ושתצליחי לבטל את כל הנושא הזה מיד לכשיעלה בכל פעם מחדש, ומבלי להיפגע – כי הנשק הזה יעיל רק כשאת נפגעת, וכשאת חושבת שלא היית בסדר ויש לך רגשי אשם. האם ימצא משהו אחר? האם הוא יוכל להתקיים בזוגיות שבה אין לו נשק כזה? האם יחפש משהו אחר כדי להרגיש בטוח יותר מפני שליטה שלך מול חטאים קטנים אפשריים שלו בעתיד? – יכול להיות. חשבי על זה היטב. אם הזוגיות הזו חשובה לך, אולי כדאי ללכת ליעוץ זוגי, כי כפי שאמרתי – מה שאת מתארת הוא סימפטום למשהו עמוק יותר במערכת היחסים שביניכם, שאולי כדאי לטפל בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083