תקשורת בזוגיות: דרך לומר

תאריך פנייה: 02.09.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
רומי
הקנטות
02.09.2012 • 09:41

היי,אנחנו זוג צעיר בשנות ה20 לחיינו, ביחד כבר כמעט 3 שנים.אוהבים והזוגיות סה"כ טובה.בן הזוג שלי מעריך ומכבד אותי, אבל יש נושא שמאוד מציק לי כבר תקופה ארוכה.יש לו קטעים שהוא נוהג להקניט אותי ולעצבן אותי בלי סיבה. אני לא מעצבנת אותו "בכוונה" אף פעם ואין לי סיבה לעצבן אותו.איך להתמודד עם זה? זה מציק לי, מעליב אותי וממש לא במקום.השאלה שלי היא מתי להעמיד אותו על מקומו, ואיך. האם באותו רגע להגיד לו "דיי, לא מתאים לי הדיבור הזה?" או "לזרום איתו" ( להקניט בחזרה? לצחוק על זה?- חושבת אבל שהתגובה הזו לא מתאימה לי)או אח"כ שאנחנו רגועים, להגיד לו שזה לא היה במקום? (גם, קשה לי לשמור בבטן ורק אח"כ להגיב)העניין הוא שאם אני באותו רגע אומרת לו שיפסיק, הוא כועס עלי שאני "כבדה" "לוקחת קשה" "מחפשת אותו"- ובסופו של דבר לא הרווחתי כאן כלום, הוא גם הציק לי וגם האשים אותי. הכי מעצבן.מה לעשות? תודה.

רומי
הקנטות
03.09.2012 • 17:41

טוב אז כתבתי לו (יותר קל להתבטא ולקרוא אני חושבת מאשר לריב)והוא אמר לי שבחיים הוא לא ירצה לפגוע בי והרגיש ממש רע עם עצמו (ובצדק).אני מבחינתי סלחתי לו.

ד"ר אורן חסון
למצוא את הדרך לומר
03.09.2012 • 20:19

רומי יקרה,
אני שמח שמצאת דרך לדבר איתו. זה לא תמיד פשוט. בזוג, לעיתים קרובות יש צד אחד "חזק" ואחד "חלש", בהבטים מסויימים לפחות – וזה יכול להתהפך בהבטים אחרים. במקרה שלכם, את פגיעה יותר, והוא פחות רגיש, אולי. ולכן יתכן שכאשר הוא היה קצת משועמם, הוא ניסה "להדליק" אותך באופן ילדותי, די דומה לילד שמושך לילדה בצמות כדי למשוך את תשומת לבה. ואגב, לעיתים זו פשוט תקשורת של גברים, שהם יכולים בקלות לעשות זה עם זה, ולפעמים קצת קשה להם להבין שבת זוגם לא אוהבת צ'פחות שנהוגות ביניהם. את אולי אוהבת עימותים פחות, ויותר נפגעת כאשר מקניטים אותך, או אולי פשוט פחות מוכנה להשתמש כנגדו באותם כלים, מה שהופך עימותים מסוג זה לכאלה שאת החלשה בהם. לכאורה. זה מקשה עליך לומר לו את הדברים בצורה גלויה, ויפה מאד שמצאת את הדרך לומר לו, כך שהוא היה מוכן להבין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083