שינוי התנהגות של בן זוג: מה עושים?

תאריך פנייה: 01.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
פרידה לא ברורה
01.09.2012 • 16:38

שלום רב,
אני בת 22, ובמשך 7 חודשים הייתי במערכת יחסים עם בחור בן 24. בחצי שנה שהיינו יחד הקשר היה מקסים, הוא נתן את ההרגשה שהוא מאוד אוהב, מאוד רוצה בקשר, ואפילו דיבר על מגורים משותפים ועל עתיד איתי לכל אורכו.עוד בתחילת הקשר הוא תכנן טיול לאחר השחרור שלו (הוא בקבע) של כמה חודשים, ובמהלך הקשר דיברנו על זה והוא ביקש שנקבע יחד זמן שמקובל על שנינו לתקופה שהוא יטוס.בחודש האחרון לזוגיות שלנו, הקשר חווה קצת קשיים, אני נכנסתי לתקופת מבחנים והוא התרחק, מבלי שאפילו הבנתי למה.אולם גם בחודש הזה הוא עדין חזר ואמר שאני אסמוך עליו ואנחנו נעבור את הנסיעה שלו והוא רוצה בקשר הזה ובזוגיות איתי לטווח הרחוק. אפילו דיברנו על מפגש משותף בחו"ל לפני שהוא חוזר לארץ לאחר הנסיעה שלו.עד שיום אחד קבענו שהוא יגיע אלי ונדבר על הקשיים בזוגיות והוא במקום לדבר, נפרד ממני. הוא טען שהוא אוהב אותי ורוצה אותי, אבל שאני לא מתאימה לתוכניות שלו. שינה בין רגע את כל מה שאמר לי במהלך החודשים האחרונים וקם והלך.אני נותרתי המומה, לא כל כך הצלחתי להבין את סיבת הפרידה ולמה הוא עשה את הכל בפתאומיות שכזו. עברו כבר כמעט חודשיים מאז הפרידה, בהם ניסיתי לברר איתו את הסיבות, אך עדין לא הצלחתי להגיע לתשובות מספקות.אני מרגישה שכל המצב המבלבל הזה השאיר אותי תלויה באוויר, ואני לא מצליחה להמשיך הלאה, הבחור פשוט התנתק ממני לחלוטין.איך אפשר להמשיך הלאה ממצב כזה והאם יש לך השערות כלשהן לגבי סיבת הפרידה?

ד"ר אורן חסון
גם מה שאומרים אינו בהכרח מדוייק
02.09.2012 • 11:36

מבולבלת יקרה,
את לא יכולה לדעת מה בדיוק הוא חושב או חשב. למרבה הצער, גם מה שאומרים אינו בהכרח מדוייק. כפי שאת רואה את זה, הוא בבת אחת הפך את עורו. אבל זה לא חייב להיות נכון. יש לא מעט אנשים המתלבטים ומתחבטים, שמים לא מעט על הצד השני של המאזניים מבלי לומר לך דבר, ומכריעים דווקא על הצד השני רק לאחר שמשהו קטן נוסף מכריע את שיקול דעתם לטובת אותה כף של המאזניים, ולרעתך. מבחינתך, מכיוון שהוא לא אמר דבר על השיקולים המנוגדים ועל המשמעות שלהם בשבילו, זה היה בבת אחת. מבחינתו זה היה תהליך הדרגתי, כי הוא היה מודע למה שמוטל על שתי כפות המאזניים. ומכיוון שהוא לא סיפר לך הכל, את נשארת ללא תשובות. למרבה הצער, כי זה מתסכל, כי זה מעורר אצלך שאלות לגבי היכולת שלך לדעת מה קורה בעולם וסביבך, וחשש שמא תופתעי שוב. אבל דברים כאלה יכולים לקרות לכל אחד, והם באמת מבלבלים. תצטרכי להמשיך הלאה, ומתוך הבנה שבאמת לא תוכלי לדעת הכל. באמת שלא. כי לא כולם יספרו לך מה הם באמת חושבים. תצטרכי לסמוך על סימנים שאת סומכת עליהם, כי זה מה שיש לך ולכולנו. זה לא אומר שהם לא נכונים, זה רק אומר שלפעמים מופתעים. ואולי תצטרכי לסמוך על זה שזה לא יקרה לך הרבה, למרות שכל פעם שבה זה קורה יכולה להיות פוגעת ומכאיבה מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083