התנהגות אלימה: סימנים והתמודדות
אלונית
מודאגת...
⌄
שלום רב
אני בת 24,עומדת להתחתן בעוד כ-11 חודשים , עד עכשיו הייתה לנו זוגיות של שנה וחצי מאושרת היו ריבים וויכוחים אבל לא משהו מיוחד , בחצי שנה אחרונה עברנו לגור ביחד ומאז התחילו היחסים להתנדנד, הריבים התגברו, מצד בן זוגי הקנאה גברה זה החל בלהגביל אותי ביציאות עם חברותיי (ואף בכלל) לבקר את צורת לבושי, ולבדוק בכל מקום בכל שעה ביום היכן אני נמצאת, השיא היה ביום שישי אחרון שבעקבות ויכוח קטן הבנאדם יצא מכליו ושבר את השולחן שבסלון לרסיסים,ואף אסף את בגדיי וזרק אותם לחצר הבית, ואז הלך לבית הוריו במשך יומיים לאחר מכן כמובן שביקש סליחה ואמר שלא יחזור על זה יותר כרגע הוא חזר לבית אך אני עדיין לא יודעת מה לעשות עם הזוגיות הזאת, האם זה תקין שבגלל עצבים הוא ישבור שולחן? האם תקין שבגלל ריב הוא יזרוק לי את הבגדים מהבית ויגיד לי לעזוב?צצות לי שאלות כמו מה יקרה שנהיה נשואים?בגלל כל ריב יקום ויילך?מה לעשות?!
ד"ר אורן חסון
הסימן הברור הראשון לאלימות במשפחה
⌄
אלונית יקרה,
ההתנהגות שראית היא התנהגות של גבר מכה – להגיע לאלימות, ולאחריה, כשהוא מצטנן, להתחרט, לבקש סליחה ולהתחנן. הקינאה היתרה גם היא סימפטום או גורם לתסכול שיש לו נטיה להגיע לאלימות. אני לא יודע אם הוא יכה אותך פיזית, אבל אלימות, פחד וטרור כבר ישנם, ואת לא רוצה אותם בתוך המשפחה שאת בונה. את רוצה מקום בטוח ומוגן, ואם לא תטפלו בזה, זה לא יהיה לך. בן זוגך מחוייב לטפל באלימות שלו. בקשות סליחה אינן מספיקות. גם הוא צריך להבין את זה, כי ללא זה את עלולה להפוך לאשה ללא בית, במובן המקום הבטוח והמוגן. יש דרכים לטפל בזה. לכי לאתר שלי וחפשי מידע בדף העזרה ראשונה באינטרט שלי, והתייעצי עם מוסדות וארגונים שעוסקים באלימות במשפחה, כדי לדעת איך הוא אמור לטפל בעצמו. עשי טלפונים, אל תתעצלי, כי זה בנפשך, ואת חייבת לטפל בזה עם הסימן הברור הראשון, ואת זה כבר יש לך.