תקופת מעבר לאחר פרידה

תאריך פנייה: 28.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תומר
פרידה מבת-הזוג
28.11.2012 • 23:01

שלום רב,
לפני כשבועיים ניפרדתי מבת הזוג שלי אחרי כ- 3 שנים. היינו גרים ביחד, היו לנו חלומות משותפים ביחד, חלמנו על חתונה, אהבתי אותה והיא אהבה אותי (אני עדיין אוהב מאוד, ומאמין שגם היא.)אני בן 20, חייל. ויתרתי על המון דברים בשבילה (בן היתר- חברים טובים) והקדשתי הכל למענה.ניפרדתי ממנה בגלל כל מיני סיבות, בין היתר: היא הייתה קנאית, היא הגבילה אותי מאוד (מנעה ממני חברים, פנאי ועוד...) ומצבי רוח משתנים.כאמור, אני פרוד ממנה כשבועיים, אני בדיכאון גדול- אני לא מצליח לאכול, אני לא ישן בלילה, אני מסתכל כל הזמן בדף הפייסבוק שלה, אין לי מצב רוח לכלום ואיני מצליח להפיק הנאה משום דבר. היא הייתה האהבה הראשונה שלי ועברנו המון ביחד, קשה לי לראות את העתיד שלי בלעדיה על אף העובדה שמבחינה רציונאלית היא אינה מתאימה לי.איני יכול לשאת בעובדה שיהיה לה מישהו אחר מתישהו, זה הורג אותי.איני יכול יותר לשאת בנטל, אני מרגיש צער עמוק, אני בוכה המון בגללה וקשה לי לתפקד בעבודה ובצבא.מה אני אמור לעשות? איך מתגברים עליה? האם יש "קיצור דרך"? האם יש צורך בטיפול תרופתי?עד מתי אני אבכה בגללה ועד מתי אני ארגיש צער עמוק?ממש קשה לי, אשמח לעזרה.תומר.

ד"ר אורן חסון
תקופת מעבר
02.12.2012 • 10:31

תומר יקר,
אתה רק שבועיים לאחר הפרידה. זה לוקח זמן. אנא קרא שאלה דומה, ואת תגובתי לדורין, 10 שאלות למטה.אם קשה לך לתפקד, לך לקב"ן ודבר על זה. בסופו של דבר זה יעבור. בסופו של דבר גם עשית את מה שאתה חושב לנכון, כי הלחץ שהיא הלחיצה אותך היה גדול מהסבל הנוכחי, או לפחות ממה שאתה חושב שיהיה לך לאחר תקופת המעבר. אתה מכיר את האלטרנטיבות, ואם אתה חושב שהזוגיות איתה היא זוגיות שתקשה עליך את החיים, ואני מאמין לך שאתה יודע מה נכון לך, אזי צריך לעבור את תקופת המעבר הזו, הקשה, כדי להגיע למקום טוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083