פרידה לשנה: סיכונים ושיקולים
שמעון
טיול אחרי צבא
⌄
שלום,
אני ובת זוגתי משוחררים טריים היא התחררה בפברואר הקודם ואני השתחררתי ממש בחודש זה, אנחנו שנה ו4 ביחד ותמיד עלו שאלות לגבי הטיול אחרי צבא ועם מי נעשה אותו ואיך וכל הדברים האלה...בשבועות האחרונים התחלנו לדבר על זה לעומק יותר והבנתי שכנראה שהיא רוצה לעשות טיול של חצי שנה או עם חברה או לבד וזה נורא קשה לי תמיד דמיינתי שאני אעשה איתה את הטיול ושנהייה ביחד כל הזמן הזה ונחווה חוויות חדשות, כל פעם שאני פותח את הנושא שיחה הזה היא אומרת שאני מלחיץ אותה ומבלבל אותה, אני ממש לא יודע מה יהייה, כי היא מתעכננת לטוס בזמן הקרוב לחצי שנה ואז אני מתכנן לטוס לאותה תקופה אבל רק עוד חצי שנה זה אומר שלא נהייה ביחד בכלל, אני לא יודע איך נחזיק מעמד תקופה כל כך ארוכה, אני ממש אוהב אותה אני חושב שהיא האחת ואני לא רוצה לאבד אותה, אך אני לא רוצה לאבד את החלומות שלי גם, אני לא יודע מה לעשות. אין באפשרותי לדבר איתה מכיוון שכל פעם שאני מעלה את הנושא היא אומרת שהיא לא יודעת מה לעשות...אני מפחד לאבד אותה בטיול הזהתודה
ד"ר אורן חסון
פרידה לשנה
⌄
שמעון יקר,
פרידה לשנה היא סיכון שאולי לא תרצו לחזור זה לזה לאחר מכן. האם אתה מוכן לוותר על הנסיעה שלך, לאחר שתחזור כדי להיות איתה?אם לא, איך אתה יכול לדרוש זאת ממנה? וגם אם כן, אם היא מוכנה לקחת את הסיכון, היא גם אומרת לך בזה מה חשוב לה יותר ברגע זה, ומה עוד לא. דבר איתה על זה, ונסה לעשות זאת ללא לחץ ועם נסיון להבין מה היא אומרת לך. ייתכן שהיא כן תרצה לאחר מכן להישאר איתך לכל החיים, אבל כרגע, כנראה שזה לא הנושא העיקרי שהיא חושבת עליו. אז נכון שיש בזה סיכון, אבל אולי גם אתה לא תרצה בה בעוד שנה (ואגב, אולי זה מה שיהיה גם אם תהיו ביחד ולא תסעו לחו"ל). שניכם צעירים, רק אחרי צבא, ויתכן שהיא עוד לא חושבת על נישואים. אולי זה ייקח לה זמן, כי היא חושבת על לימודים (וחצי שנה עכשיו תאפשר לה לימודים, חצי שנה רק בעוד חצי שנה דוחה את תחילת לימודיה בשנ לימודים - וסביר שגם לזה יש שיקול משמעותי), וקריירה, ורק אחר-כך על נישואים. אז היא לא ממהרת. אולי כדאי לברר את הדברים האלה איתה. או אולי אתה כבר יודע, ובכל זאת מתקשה לקבל את הצרכים שלה.לא פשוט לקבל זאת, כאשר יש קונפליקט משמעותי בין הצרכים, שהוא גם מסכן את הזוגיות עצמה. אנא קרא גם את תשובותי ל"מיואש ומבואס" 15 שאלות למטה, לקונפליקט דומה מסוג אחר.