תקוע בזוגיות? התמודדות עם בירוקרטיה

תאריך פנייה: 04.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דרומי
מה לעשות
04.12.2010 • 17:22

ד"ר אורן שלום רביש לי בעיה רצינית עם החברה..אז ככה- אני וחברה שלי כבר מעל שנה ביחד אנחנו בני 22 ויש לנו ים מריבות... לפני חודשיים נפרדנו ואני החלטתי לעזוב וירדתי לאילת וכעבור חודש היא ירדה גם וככה חזרנו לקשר.. כרגע אנחנו משכירים דירה ביחד אבל אחרי שבועיים של הכל טוב חזרו המריבות. המריבות שלנו מתבססות על שני דברים1- היא אומרת שאני לא נותן מספיק אבל שאני שואל מה בדיוק היא אומרת שאין לה על מה להצביע בדיוק וזו ההרגשה שלה (זה גם היה הסיבה שבגללה נפרדנו לפני אילת) היא אומרת שהיא נותנת יותר ואני לא נותן בכלל בשביל הקשר אם זה כדי שנפגש כמה שיותר או שנצא יותר אבל בגלל שהיא כזאת לוחצת אפילו אין לי זמן להגיב אחרי שהעניין נירגע כדי לעשות איזה צעד וכבר היא מתלוננת שוב.2- הדבר השני זה הידידות שלי כביכול.. היא מתעעצבנת וחושדת בכל ידיה שלי שיש לי איתה משהו או שיש להן משהו כלפיי.. המעצבן בכל זה שלה יש ידידים גם כן ואני לא אומר לה עליהם כלום כי אני יודע שאלה ידידים שהיא הכירה לפניי או גם כשהיינו ביחד אבל אני לא מהחונקים אז אני לא אומר לה עליהם כלום למרות שעם אחד מהם בזמן שהיינו פרודים היא התנשקה איתו- לדבריה שהיא הייתה שיכורה. אז כשאחת מהידידות שלי היא האקסית שלי שבאמת אין לי איתה כלום והיא רוצה שאני לא אדבר איתה אז גם אני אמרתי שאי לא מעוניין שהיא תדבר עם אחד מהידידים שלה אבל תמיד ושא ני אומר תמיד אז אני מתכוון תמיד בלי יוצא מכלל יש לה תירוץ למה מה שהיא עושה זה תקין וזה בסדר ואני אמור להבין אבל מה שאני עושה תמיד הוא לא בסדראם לא היינו משכירים דירה יחד הייתי עוזב אותה עכשיו כי נמאס לי כבר מזה שכל פעם אני צריך להתקפל כי היא מתחילה לבכות או להעצבן..מה לעשות כי כבר היא אפשר ככה יותר..אה ודרך אגב אני לא רואה אותנו מצליחים להחזיק מעמד לעתיד הרחוק זה בטוח.תודה..

ד"ר אורן חסון
תקוע ביורוקרטית?
04.12.2010 • 23:41

דרומי יקר,
מה שאתה אומר לי הוא שאתה בעצם תקוע איתה כי אתם משכירים דירה ביחד, ושממילא הקשר ביניכם לא יימשך לעתיד הרחוק, כלומר, שאתה שם כי "נוח" לך עכשיו. אבל בעצם, אתה גם אומר שה"נוח" הזה הוא לא כל כך נוח, מה שמשאיר אותך תקוע שם בגלל עניין ביורוקרטי. אז טפל בעניין הביורקרטי הזה, ועד שהוא ייפתר, תצטרך להתאזר בסבלנות.ואם תחליט שבכל זאת אתה רוצה להישאר איתה (כי אני מתרשם שאתה לא לגמרי בטוח...), אז הגיע הזמן שתתחילו לקחת פסקי זמן, ואפילו באופן מלאכותי, כדי לדבר על ציפיות ועל מה שקורה ביניכם. וקח בחשבון שכנראה מה שהיא רוצה ממך זה ראיות ברורות ומעשיות לכך שאתה אוהב אותה, כלומר – להבין בדיוק ולמדוד בדיוק עד כמה אתה מוכן ללכת לקראתה גם כשהיא מלחיצה אותך. גם זה סוג של תקשורת, שכנראה מונע מחרדות שלה לקיום הקשר ביניכם. אם תבין אותה, אולי יהיה לך קל יותר להכיל אותה. ובתנאי שאתה באמת רוצה. אם לא, אתה סתם תקוע בביורוקרטיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083