הגדרת סדרי עדיפויות במערכת יחסים
שילת
התלבטות חשובה
⌄
שלום
ד"ריש לי התלבטות נורא חשובה.יש לי חברה מאוד טובה שחזרנו לקשר לא מזמן ולה יש מישהו שהיא בקשר איתו היא אוהבת אותו והם בתחילת קשר זוגי.לא ברור אם הוא רציני או לא אבל אליי הוא מתייחס ממש לא יפה.הוא בחור כזה הוא מתייחס ככה לכולם וסבלתי המון ממנו בשבילה,הקטע הוא כזה היא לא רוצה להיפגש איתו לבד היא חייבת אותי איתה ללוות אותה כי היא לא סומכת עליו במאה אחוז ואין מישהי אחרת שתבוא איתה אני מאוד אוהבת אותה ורוצה להיות שם בשבילה וגם אני בקושי יוצאת ונהנת לצאת איתה אבל הוא מתייס אליי ממש רע ולא נעים לי כל הזמן להחזיק להם ת'נר.אני לא יודעת איך לסבול את ההערות שלו כל הזמן ואני מאוד רוצה לצאת איתה אני פשוט לא יכולה להנות ולא נעים לי לצעוק עליו כי היא אוהבת אותו.אני לא יודעת מה לעשות אשמח לעצה תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
חברות טובה
⌄
שילת יקרה,
הדילמה ברורה, ויש בו צרכים שונים ומנוגדים. אבל גם צריכה להיות היררכיה ברורה בין הצרכים: הראשונה – לשמור על עצמך, כלומר, לא לגרום לעצמך סבל. השניה – לא להזיק לקשר שלה עם הבחור. כי אם תעשי זאת, גם אם לדעתך זה יהיה לטובתה, סביר שהיא תבחר בו ולא בך, ולא הועלת דבר. השלישית – לשמור על החברות שלך איתה, וגם, כמה שאפשר, עליה. ומכאן, לאחר קביעת הדרוג, את צריכה לקבוע גם את עצמת הסיכונים בכל פעולה. כלומר, אם את יכולה להיות שם בסביבה במידה סבירה של פגיעות, שמירת החברות יכולה לשמור אותך שם. אם הפגיעות היא עזה מדי, שמרי על עצמך.זה פחות או יותר גם מה שאת עושה באופן אינטואיטיבי, וזה טוב. אלא שאולי ראיית ההיררכיה באופן ברור יותר תסייע לך לנהוג באופן מדוייק יותר, ולהרגיש טוב עם מה שאת עושה (אם את מרגישה הכרח לשים גבולות), ואולי גם עם מה שאת לא עושה.