קשיים בזוגיות: מה לעשות?
מירב
זוגיות במשבר
⌄
שלום
ד"ר חסון,מצטערת מראש על אורך המכתב,בכל מקרה לקחתי את הטלפון שלך ואתקשר השבוע.בן זוגי ואני נשואים כמעט שלוש שנים ויש לנו ילד בן 4 חודשים, היינו חברים כשנתיים , נפרדנו לשנה ולאחר מכן חזרנו והתחתנו היו לנו בעיות בזוגיות כמו לכל זוג אך התגברנו עליהם .היום אנחחנו במשבר שאני לא יודעת איך לצאת ממנו.הכל התחיל לאחר הלידה שלי שהיתה קשה מאוד, ציפיתי לקבל מבן זוגי פרחים , מסז' ובקיצור פינוק אך זה לא הגיע אמרתי לו כמה פעמים שציפיתי לכך והוא אמר אני לא יודע איך לא חשבתי על כך את צודקת --- אני לתומי חשבתי שהבין ויעשה משהו בנדון אך כלום.בעלי עובד קשה ומגיע בשעה 8 בערב הביתה, עייף וחסר מצב רוח אני מרגישה שניסיתי לעשותהכלכדי לגרום לו להפתח ולדבר על הבעיות שלנו אך ללא הועיל הוא תמיד נרדם ומקבל כאב ראש כאשר אנחנו רבים או מדברים על היחסים.כשאמרתי שניסיתי הכל לטעמי זה אף הרחיק לכת למימדים שאני בהלם מעצמי ----התחלתי בכך שניסיתי לדבר איתו ולומר לו מה צפריע לי בתקווה שיבין ויתן לי קצת הרגשה טובה יותר עם עצמי לגבי הקשר שלנו אני מרגישה לא מושכת ושהוא לא מפרגן לי על שום דבר , למרות הלידה הקשה נעמדתי ישר על הרגליים וטיפלתי בתינוק ובבית באופן מושלם ואפילו הורדתי ממנו את כל מטלות הבית כמו נקיון ובישול כיוון שהוא עובד ואני בבית עם התינוק –היינו עושים זאת יחד תמיד אך מאז הלידה רק אני עושה זאת.כשראיתי ששום דבר לא משתנה כבר כמה חודשים שניסיתי לדבר , לנסות להבין מה עובר עליו , הצעתי טיפול פסיכולוגי , ואפילו ניסיתי את השיטה שאם תתן תקבל --- עשיתי לו מסז' עם שמן מס' פעמים , גרמתי לו לגמור בדרכיםשונות בתקופה לאחר הלידה וגם כשפסק הדימום ניסינו לקיים יחסי מין אך זה כאב לי מס' פעמים ומאז הוא לא מנסה אפילו, ואני המשכתי לענג אותו בדרכים שונות.בחודשיים האחרונים הוא החל לנגן עם חברים ונפגש איתם באופן קבוע פעמיים בשבוע ואני מאוד תמכתי בעניין עד שזו נהייתה מין בריחה מהבית למרות שהוא אומר שזה לא כך אך בפועל הואלא מדבר כל השבת עד חצי שעה לפני שהוא צריך ללכת ואז הוא אומר משהו כמו נו מה יהיה איתנו?? ואיך שמתחילים לדבר הוא כמובן צריך ללכת וזה מותיר אותי עצבנית...אין לי בעיה שיש לו עיסוקים משלו כמו הנגינה וגם גלישה שבד"כ הוא עושה זאת בשבת בזמן היחיד שיש לנו יחד כל עוד שבזמן שהוא כאן נתפקד כזוג וכמשפחה.אני מרגישה שאני משתגעת ואין לי דרך להגיע אליו ושום דבר שאני עושה לא מעיר אותו ועשיתי משהו ממש נורא שאני ממש מצטערת עליו וממשהרבצתילו תוך כדי ויכוח שהוא פשוט התעלם ממני לחלוטין, אני יודעת שזה נורא אבל הרגשתי כזה תסכול אמרתי לו שייצא מהבית והוא אכן יצא לכל היום וחזר בערב ואמר שהוא אוהב אותי וזה עוד יותר שיגע אותי איך אתה יכול אחרי מה שעשיתי??????? כאילו כלום לא קרה וזה משגע אותי אני מרגישה שאני צריכה טיפול קודם לבד ואח"כ ביחד. מה לעשות?? איך לגרום לו לדבר ולפתור ביקשתי ממנו שכאשר אני אומרת שמשהו מפריע לי שלא יתעלם וידבר איתי ונסגור עניין והוא אמר בסדר וזה עדיין לא עובד.אחרי שאני אומרת שמשהו מפריע הוא לא מדבר , כשאני שותקת ועושה פרצוף הוא נאטם לחלוטין וכשאני צועקת שכבר נמאס לי הוא אומר אני לא יודע מה את רוצה ממני...הוא טוען שהוא אוהב אותי אני לא מבינה איך יכול להיות שהוא אוהב אם הוא כ"כ מתעלם ממני??אגב נתתי לו אולטימטום של שבוע שאם שום דבר לא משתנה ביחס שלו למשפחה שלנו אני עוזבת את הבית להורים שלי עם התינוק ואכן שום דבר לא השתנה בשבוע הזה והוא אף יצא לבלות אחרי הנגינה עם חברים שלו וחזר בארבע בבוקר ניסיתי להתקשר אליו כל הלילה אך הוא לא ענה אני פחדתי שמשהו קרה כי הוא בד"כ לא מאחר כ"כ כשהוא כבר ענה הוא אמר שהוא במועדון וחשב שאני ישנה ולא רצה להפריע לי ולומר לי שהוא יאחר כששאלתי למה הוא לא ענה הוא אמר שהוא לא ראה שהתקשרתי --- זה נראהכאילו יש לו מישהי וכשאמרתי לו הוא אמר לי איך את חושבת ככה אולי לך יש מישהו , התעצבנתי נורא איך הוא יכול להפוך את המצב בצורה כזו אני עם תינוק בבית כל היום ... כשהוא בא הביתה לא ננתי לו להיכנס ולמחרת הלכתי עם התינוק להורים שלי אך בערב הם ביקשו ממני ללכת הביתה ולפתור את העניינים בבית ומה שלא יהיה אח"כ הם יהיו לצידי . לצערי חזרתי הביתה כמובן שכלום לא השתנה והאולטימטום שלי לא שווה כלום כי לא עשיתי אותו... מה דעתך???. מה לעשות? מצטערת על אורך המכתב
ד"ר אורן חסון
אסימטריה בנתינה, או בתחושה של נתינה
⌄
מירב יקרה,
את מתארת מצב די מורכב, ולמרות אורך המכתב שלך, אני מבין ממנו שהתמונה שיש לי רחוקה מלהיות שלמה. כשאת היחידה שיוצרת איתי קשר, בין אם כאן, ובין אם מגיעה אלי באופן אישי, הייתי אומר לך אולי שלא לחזור ולדבר איתו על הבעיות שלכם. זה בדרך כלל אוטם אותו. לפי מה שכתבת, זו כנראה התמונה. הייתי אומר לך לנסות דווקא ולדבר על הדברים הטובים שלכם, לעודד אותו בקשיים שלו, ולייצר דברים טובים נוספים. אוירה טובה יכולה גם להזין אותו בתגובות טובות כלפייך. אני לא אומר שלא עשית זאת. לפי מכתבך עשית ועשית, אבל אולי לא כיוונת את כל המאמצים של העשייה החיובית במקומות הנכונים. כאשר המצב קל יחסית, יכול להיות שמכתב שלי כמו זה יכול להועיל, וזה יעבוד. כאשר המצב סבוך יותר, ונמשך זמן רב מדי, כך שאתם נעולים בתוך מנהגים לא טובים, את זקוקה גם לליווי ולתמיכה, כלומר, לייעוץ מסודר, כי אחרת יהיה לך קשה להתמודד עם זה לבד. כל זה כאשר מדובר בטיפול במעמד צד אחת בלבד (ראי עוד על זה באצלי באתר).אלא שהאפשרות של הגעה ליעוץ במשותף עדיפה, אם היא קיימת, כי אז היועץ הזוגי יכול, דרך שיחות עם שניכם ביחד ועם כל אחד לחוד, להבין טוב יותר איך בן זוגך רואה את הקשר ואת הקשיים ביניכם ואת הרצון ההדדי בשיתוף פעולה, ולהעריך טוב יותר את מה שכל אחד מכם יכול לשנות בעצמו, כדי להגיע לתקשורת טובה יותר. ושניכם זקוקים לראות תקווה באופק, כדי שהתהליך יעבוד באופן חיובי.