תקווה בנישואים: מה עושים?
מיקי
סליחה
⌄
ד"ר אורן חסון שלום,אני נשואה+2. לפני כשנה תפסתי את בעלי בקשר טלפוני עם בחורה שנמשך מס' חודשים. בעלי התנצל ואמר שהיא הייתה רק ידידה שעזרה לו במשבר שאליו הוא נכנס, גם איתה דיברתי והיא ציינה את אותו הדבר. בהמשך בעלי נכנס למשבר עמוק והחל טיפול פסיכולוגי שבעקבותיו הוא נכנס לדיכאון עמוק יותר. לפני כ-3 חודשים הרגשתי שבעלי מתחיל להתאושש מהדיכאון שלו והתחלתי להרגיש שחיינו מתחילים לחזור לסידרם וכבר התחלתי לסלוח לו על הפגיעה באמון שלי בו, אך לפני כחודשיים קיבלתי סטירה נוספת וגיליתי שבעלי עדיין בקשר עם אותה הבחורה. הפעם כבר לא יכולתי לסלוח לו ועזבתי את הבית. כמובן שהוא התנצל ואמר שהיא רק עזרה לו במשבר וגם היא התנצלה ואמרה שכשאדם במשבר הוא עושה דברים בלי לחשוב על ההשלכות ושרוב השיחות שלו איתה היו עלי ועליו. הפעם לא הסכמתי לקבל את התנצלותיהם וחזרתי הביתה רק לאחר שיחה נוקבת עם בעלי שבסופו הוא אמר שנלך לטיפול זוגי, הסכמתי לחזור רק בשביל הבנים שלנו.אך משהו השתנה אצלי,אמנם חזרתי פיסית אבל נפשית אני במקום אחר, אני מאוד מרוחקת וקרה וקשה לי להתקרב אליו. בעלי מאוד משתדל אנחנו יוצאים הרבה ואפילו הוא הפתיע אותי בנסיעה לחו"ל לסוף שבוע אבל עדיין אני מרגישה ריקנות וחוסר סליחה כלפיו. ברצוני לציין שבפעם הראשונה שגיליתי על הקשר שלו זה גרם לי להתקרב אליו ולחפש את קרבתו והפעם זה גרם ההיפך. מה לעשות עם הכעס שלי כלפיו? האם הוא יעבור מתי שהוא? ומה לגבי החוסר אמון שלי בו? והריחוק שלי ממנו? אני מרגישה כ"כ מרוקנת מבפנים.תודה על תשובתך
ד"ר אורן חסון
לכי לבדוק את התקווה
⌄
מיקי יקרה,
התחושות שלך הן טבעיות, כי את לא בוטחת בו בעקבות הנסיון שלך איתו. אני גם חושד שהתקופה שבה הוא היה במשבר לא הועילה לרצון שלך לחיות איתו. אבל הסכמתם לטיפול זוגי, לכו לטיפול זוגי, ותלמדי על בשרך עד כמה את מוכנה להתקרב אליו. אולי תקבלי כלים להתקרב אליו שוב. ואם תמשיכי להשאר מרוקנת לאורך זמן, אז אולי הנישואים הללו רוקנו מתוכנם. אלא שאם שלחת אלי את המכתב הזה, אני חושב שאת עדיין מחפשת תקווה. אם כך, אז לכי ובדקי אם היא שם.
מיקי
לכי לבדוק את התקווה
⌄
ד"ר חסון שלום,
קודם כל תודה על תשובתך. צדקת כשציינת שיש בי עדיין תקווה, הקשר שלי ושל בעלי התחיל מאהבה מאוד גדולה ומהסיבות הכי נכונות שיש ועצוב לי לראות לאן הבאנו אותו, אני כולי תקווה שנוכל לשפר אותו. רק שנראה לי שהוא לא כ"כ מעוניים בטיפול זוגי, כבר חודשיים עברו מאז שעזבתי את הבית ושהוא הבטיח שנלך לטיפול אבל כל פעם הוא מתחמק באמתלה אחרת כנראה שהוא לא כ"כ מעוניין לשפר את היחסים בינינו למרות ההשתדלויות שלו וכנראה שהאהבה שלו כלפי נעלמה אחרת איך אפשר להסביר את זה שהוא לא מעוניין לשפר את המצב בינינו. בכל אופן אתמול הצבתי לו אולטימטום שאם אנחנו לא נלך לייעוץ בזמן הקרוב זה הסוף שלנו, לא נראה לי שהוא הולך לעשות אם זה משהו, את זה נראה בקרוב ואז אני אוכל לדעת בוודאות אם איכפת לו מהזוגיות שלנו.במקביל הייתי רוצת ללכת לסדנא של מודעות עצמית. תמיד הייתי בחורה חזקה עם בטחון עצמי ובעקבות הבגידה באמון שלו בי והיחס שלו כלפיי בשנה האחרונה משהו התערער אצלי ואני מאוד רוצה לחזור לשליטה בחיים שלי במיוחד לאור האפשרות שאנחנו הולכים לכוון של פרידה. האם יש לך המלצות על סדנא טובה שיכולה לעזור לי?תודה ויום טוב