פסיכותרפיה זוגית: מה חשוב לדעת?

תאריך פנייה: 06.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענת ואייל
לפני טיפול זוגי
06.03.2006 • 23:18

שלום רב,
אנו זוג בשנות ה-20 לחיינו. אנו נשואים שנה וחצי ויש לנו תינוק קטן בן 4 חודשים.לפני החתונה יצאנו 3 וחצי שנים.תמיד היו לנו ויכוחים אך היינו יודעים להסתדר ולצאת מהם, ויכוחים שנבעו בעיקר מרקע משפחתי - כל צד כנגד בני משפחתו של האחר, דעותיהם, התנהגותם, אורח חייהם וכו'.מאז לידת בננו המצב הזוגי ביננו החריף, גם על הרקע המשפחתי ועוד קשיים נוספים בהתמודדות עם תינוק חדש וראשון במשפחה מכל ההיבטים.ניסינו "לחיות בשלום" לאחר כל מריבה אך זה החזיק ימים בודדים בלבד עד ששוב פרץ ריב ואיתו כל המרירות והכאב .אנו אוהבים אחד את השני ורוצים לחיות ביחד לתמיד. על כן החלטנו ללכת ליעוץ זוגיאולם אנו לא יודעים לאיזה טיפול עלינו ללכת.האם מוטב לפגוש פסיכולוג, עובדת סוציאלית או בעל מקצוע אחר?עד עכשיו הבנו שיועץ=פסיכולוג, אולם לאחר שטילפנו לכמה מכונים העוסקים ביעוץ זוגי, הסבירו לנו שם שבעלי המקצוע שלהם אינם פסיכולוגים אלא עובדים סוציאליים.איזה בעל מקצוע מתאים לנו בהתאם למקרה המתואר, כך שישמע את עמדותינו ויעזור לנו לגשר, להגיע לעמק השווה ולחיות טוב אחד עם השני?נודה על תשובתך, ענת ואייל

ד"ר אורן חסון
טיפוסי מטפלים/יועצים זוגיים
08.03.2006 • 02:17

ענת ואייל יקר
ים,פסיכותרפיסט יכול להיות גם פסיכולוג קליני וגם עובד סוציאלי שלמד פסיכותרפיה. גם אלה וגם אלה, העובדים בטיפול זוגי, הוכשרו לעשות זאת. כך שגם אם ההכשרה שלהם אינה זהה, היא דומה במידה רבה, ומי שעושה את ההבדל הוא בעיקר האדם.וכאן אני תוהה אם ואיך לסייג את מה שאמרתי, כי "ייעוץ" הוא תחום פרוץ, שיכול לתת גם אסטרולוג וגם קורא בכף היד, בקפה או בכדור-בדולח, ולהבדיל, אני, שמגיע לזה מהתחום המדעי (ביולוגי/פסיכולוגיה אבולוציונית). אני עצמי איני פסיכותרפיסט ואיני פסיכולוג קליני, אבל יש לי כישורים אחרים ברורים כמומחה להתנהגות ולתקשורת. אבל מכיוון שאני היחיד בארץ שעשה את המסלול הזה, אז בדרך כלל יש לוודא שהאדם המדובר הוא פסיכותרפיסט (פסיכולוג או עובד סוציאלי), ולראות שאתם מצליחים להתחבר אליו ולבטוח בו (או בה, כמובן).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083