בעיות עם בן זוג ומשחקי כוח

תאריך פנייה: 06.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
בעלי משגע אותי על הוריי
06.03.2006 • 21:40

שלום
לך ד"ר !!אני נשואה מזה 9 חודשים ואני בחודשים אחרונים של הריון .רקע : מהיום שידעתי שאני בהריון אמרתי לבעלי שנעבור לגור בעיר שההורים שלי נמצאים כדי שהם יעזרו לי עם התינוק וגם אחיותיי הקטנות הרי בעלי עובד שעות מאוד קשות כולל לילות ושבתות . הוא הסכים כי ראה לנכון את דבריי .כמו כן שהתחתנו הוריי לא שמו כסף בתיבה כמו כולם אלא אמרו לי אחרי החתונה כי הם רוצים לקנות לנו מכשיר חשמלי עד עלות של 5000 שח' . זה נאמר לבעלי אך הוא לא רצה לקנות שום דבר כי עברנו מדירה שכורה לדירה שכורה אז המתנה נשארה כרגע ככה עד מתי שנחליט מה שנרצה . יש לציין כי הוריי בעלי לא בקשר איתנו בכלל לא טלפונים ולא ביקורים כלום היו בחתונה שמו 1000 שח' וזהו . התרגלתי למצב שהיה קשה לי בהתחלה (הוריו). לעומת הוריי שמעורבים יותר ואנו מבקרים אותם פעם בשבוע וכו' .הבעיה: בחודש האחרון החליט בעלי על דעת עצמו שהוריי יקנו את החדר לתינוק מכוון שהם עוד לא נתנו מתנה לחתונה אז במקום מכשיר חשמלי הוא דורש חדר לתינוק למרות שחסכנו אנחנו כסף לזה .אני לעומתו חושבת כי אני לא יבוא בדרישה להוריי שאני רוצה שיקנו לי את כל המוצרים ההתחלתיים לתינוק הם יקנו מה שנראה להם לנכון שאני ילד אני לא יכפה את דעתו של בעלי על הוריי כמו כן הם יקנו משהו בהתאם לתקציב שלהם (שהרי הוריי מגדלים עוד 4 ילדים קטנים ולא עשירים בכלל ). מהיום שאמרתי זאת לבעלי כי הוריי יקנו מה שהם רוצים והם לא ישתתפו איתנו בקניה לתינוק הוא משתגע : הוא הכריז שהוא מחק את הוריי הוא לא מתקרב יותר לבית שלהם , הוא כל יום - יומיים צועק ורב איתי ומקלל אותם ומשליך הכל עליי " את בדיוק כמוהם קמצנית , מסריחה וכו'" אנחנו רבים בגלל הנושא הזה יום יום מזה שבועיים אין שקט בבית . הסברתי לו שהוא התחתן איתי ולא עם הוריי ושירגע הם יקנו מתנה מה שהם רוצים ולנו יש את הכסף ואנחנו נסתדר .הוא לא נרגע אפילו היום שעשיתי את ההזמנה של המוצרים והלכתי עם אמא שלי כדי שתייעץ לי אז חזרתי הוא לא שאל אפילו מה הזמנתי וכמה זה עלה אלא מה עם אמא שלי קנתה לנו משהו ?השתתפה בהזמנה של המוצרים ? אז אמרתי לו שלא אז שוב אותו סרט .....אני ממש חסרת אונים אני לא יודעת מה לעשות אני שומעת את בעלי מקלל ומגדף את הוריי בפניי מה שמאוד פוגע כמו כן הוא גם רב איתי על הדרך והאוירה בבית נהייתה ממש בלתי נסבלת כל העסק סביב התינוק נהיה עצוב לי ואני פשוט לא יודעת מה לעשות .מישהי יעצה לי לעזוב את בעלי ככה הוא ירגע שתגיע הלידה הוא יראה כי הוריי עוזרים לי מאוד לאו דווקא כספית אלא פיזית והוא יותר ירגע אבל עד אז מה אני יעשה אין שקט בבית?????????אודה לך אם תעזור לי אני אובדת עצות .לירון

ד"ר אורן חסון
בעלי משגע אותי על הוריי
08.03.2006 • 01:58

לירון יקרה,
הבעיה היא לא הבעיה של בן זוגך עם הורייך. הבעיה היא של בן זוגך איתך, וזו בעייה של תקשורת ואולי עוד יותר של משחקי כוח (וויכוח על מי צודק, במקום התנהלות חכמה, של שניכם, היא משחק כוח).כדאי שתגיעו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לתקשר ביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083