תקווה בזוגיות: איך לבנות מחדש אחרי משבר

תאריך פנייה: 31.03.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איריס
גלוי בגידה לאחר לידה
31.03.2010 • 12:18

אני ובעלי(בני 30+) נשואים כשנה(לאחר שנים ארוכות מאד של זוגיות) ויש לנו תינוק שלא מזמן נולדלאחרונה גיליתי כי מיד כשנכנסתי להריון הוא החל לנהל קשר עם בחורה אחרת רווקה צעירה ממקום עבודתו. בעת הגילוי הוא כמובן הכחיש ושיקר עד שלאט לאט נחשפו עוד רמזים והוכחות עד שנאלץ להודותהוא טוען שלא היו לו איתה יחסי מין אלא רק קרבה של דיבורים חיבוקים ונשיקות קטנותקנה לה מתנות ואף יצאו לבילוי במסעדה בעת שהייתי מאושפזת בבית חולים.לדבריו הלחץ מההריון והלידה הצפויה ולחצים נוספים במקוםהעבודה דחפו אותו למעשים כי הרגיש בודד ומפוחד.הוא לא שלט בסיטואציה ולא חשב על ההשלכות. הוא חשף רגשות שמעידים על מצוקתו הנפשית שלא הייתי מודעת להן בכל שנות הזוגיות שלנושוחחתי בלא ידיעתו עם הבחורה, וזו מסרה לי גרסה תואמת לשלו על טיב יחסיהם ומעשיהם. גם ממנו וגם ממנה הבנתי כי היא לא היתה ממש מעוניינת בקשר הזה והוא זה שיותר דחףמובן שהגילוי כואב ובמיוחד בתקופה כה רגישה של אחרי לידה ראשונהאני מרגישה כרגע פחד בלבול ובושה לא שיתפתי איש למעט חברה אחת טובהאיך אפשר להתמודד? האם טיפול זוגי יוכל לעזור? אני חוששת שגם אם נלך לטיפול ההתגברות תהיה לכאורה וזה תמיד יהדהד ברקעאיך ממשיכים מפה הלאה? יש בכלל תקווה?

ד"ר אורן חסון
להיבנות מחדש
31.03.2010 • 14:59

איריס יקרה,
כן... ללא ספק יש תקווה. אני חושב שהפתיחות שבה בדקת את העניינים ראויה לציון. העובדה שאת מוכנה להבין שיש לו צרכים ומצוקה נפשית שלא היית מודעת להם, במקום להיות שבויה רק בכאב שלך, והעובדה שהוא הצליח להביע זאת נכון (גם אם זה לא היה בקלות) מעידה על יכולת לבנות קשר מחודש טוב יותר.יעוץ זוגי אכן יכול לעזור. ללא ספק. הדרך היא לא רק להתגבר, אלא גם להיבנות מזה, להיות פתוחים יותר זה לזה משהייתם קודם, ודרך זה גם להיות בטוחים יותר זה בזו וביכולת שלכם להתמודד עם משברים. כי זה לא חוכמה להתמודד כאשר הכל טוב. הבטחון שתוכלו להתמודד עם משבר בעת משבר ולאחריו, הוא שייתן לך בטחון רב יותר בזוגיות בהמשך. יעוץ זוגי טוב אמור לכוון אתכם לדרך הזו, וגם ללמוד לבטוח בה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083