זוגיות: לחץ, גיל וציפיות
חנית
cheurhu,
⌄
שלום
אני בחורה בת 27 איכותית מאוד , נראית טוב , אקדמאית (תואר שני ) , מאוד מצליחה בעבודה ממשפחה מקסימה ותומכת מוקפת בחברים טובים וברוך השם בורכתי במעלות רבות המזל שנפל בחלקי עומד לי לרועץ בכל אשר למציאת בן הזוג , אני מוצאת את עצמי יוצאת לדייט לפחות פעם בשבוע והבחורים אינם מתקרבים לגבר שאני מייחלת לו, מאוד חשוב לי אינטליגנציה , כריזמה , רקע זהה וכל פעם אני פוסלת בגלל סיבה אחרת אני מבינה שעלי להיות פחות ביקורתית אחרת אשאר לבד אבל אני לא מצליחה לנסות ולהבליג על תכונות שמפריעות לי... השאלה שלי אלייך על מה מהדברים אסור לי להתפשרהאם אוכל לנהל זוגיות תקינה כאשר יש פער בהשכלהפער בתחומי הבילויהאם רקע משפחתי ועדתי זהה הוא חשוב בזוגיות תקינהברור לי שאני שוגה בביקורתיות שלי אבל אני באמת מאמינה שאמצא את האדם שאני ראוייה לו?בתודה מראש ובברכת חג שמח ,חנית
ד"ר אורן חסון
גבר לרוץ איתו
⌄
חנית יקרה,
כמה ברת מזל את! אין ספק שנשים רבות אחרות היו שמחות להיות במקומך – שאת יכולה להרשות לעצמך להיות בררנית יותר, במקום להתפשר על פחות!מצד שני, אני הרי יודע שנשים רבות בגילך "עובדות בלמצוא זוגיות". זו המישרה השניה שלהן, אם לא הראשונה. זה יוצר אוירה של לחץ להשגיות בתחום שמראש הסיכוי שלך למצוא מישהו שיתאים לך מצומצם יותר. ואולי גם אוירה של לחץ, כאשר אין צורך בלחץ. את מצליחה בחיים, ורק העדר בן זוג לחיים הוא שנוטע בך תחושה של "כשלון", כאשר את כלל לא כזו, אלא קודם כל בגלל שהאוירה הסביבתית היא כזו, וכאשר החברות נשואות או עם בנות זוג או "עובדות בלמצוא בן זוג".מחקרים אכן מצביעים על כך שחיי נישואים יציבים יותר כאשר בני הזוג בעלי רקע דומה (כלומר, פחות קונפליקטים מסוגים שונים). מחקרים אחרים מצביעים על כך שנישואים יציבים יותר כאשר פרנסת הגבר גבוהה יותר. הסיבה היא בעיקר נורמטיבית, אבל גם הצורך הטבעי, וכנראה גם בחלקו תורשתי, לראות בבן זוג תומך וגב חזק, חברתית וכלכלית. זה מה שאת מחפשת, ובצדק.מצד שני, מקצועית והשכלתית רצת מהר. קחי בחשבון שלנשים בארץ יש יתרון של שנה על גברים בעניין תחילת הלימודים. קחי בחשבון שיותר גברים מנשים דוחים את הלימודים שלהם כדי להשיג הרפתקאות בחו"ל, לפני התמסדות. אני לא מכיר מחקרים על ההשפעה של דברים אלה על קשרים בארץ, אבל אין לי ספק שזו סיבה להגדלת פער הגילאים בין גברים לנשים היוצרים זוגות, עבור נשים משכילות בגילך. כי הרי נדיר שגבר בגילך כבר התבסס מקצועית וכלכלית, ומוכן ורוצה להתמסר להקמת משפחה.קל לומר לך: היי פחות בררנית. קשה "להרגיש" את היכולת הזו. קל לומר לך: חפשי גבר מצליח. הרי יש רבים כאלה. אלא שהמצליחנים באמת, מקצועית וקרייריסטית, בדרך כלל גם נוטים לממש את ההצלחה הזו למשך יותר שנים דרך יצירת קשרים מזדמנים ולא מחייבים. זה מקטין עוד יותר את מספר הגברים הזמינים לקשר זוגי מחייב.לכן, זה בסדר להיות בררנית. רק אולי כדאי שתעשי לך רשימה של התכונות שאת רוצה מגבר, לפי חשיבותן לך. הקפידי על החשובות שבהן, וראי אם את מצליחה להניח לפחות חשובות. ובדקי את ההתקדמות שלך לא לפי המספר הכולל של גברים שאת יוצאת איתם, אלא לפי הגברים שפגשת שאת חושבת שהם היו פוטנציאל מתאים. וראי איך אפשר להגדיל את מספר הגברים האלה שאת פוגשת, גם אם תיפגשי עם פחות גברים בסך הכל.