תפקיד בארץ המשפחה
שני
יוצאת עם גבר גרוש כולל 3 ילדים
⌄
שלום רב
מזה כשנה אני יוצאת עם גבר גרוש ,ולו שלושה ילדיםאנחנו אוהבים אהבה גדולה, אך יש לי בעייה שמאוד קשה לי לקבל את הילדיםכלומר אני לא מרגישה בנוח כאשר הם נמצאים בבית, וזאת מכיוון שאני לא יודעת היכן הוא מקומי מול הילדיםאני מרגשיה שכאשר הילדים נמצאים אין לי מקוםהנושא מהווה בעיה קשה על מערכת היחסים אשר גורמת לשני הצדדים לחשוב באם להיות ביחד
ד"ר אורן חסון
למצוא לעצמך תפקיד
⌄
שני יקרה,
חבל שלא כתבת בני כמה הילדים. כלומר, זה כנראה אחרת אם הם בני 3-5, או בני 7-19 (ועוד יותר אחרת אם את בת 18). השאלה היא אם את יכולה לקחת תפקיד של "אמא חורגת", או תפקיד של "אחות גדלה", או "חברה", או מישהי שנמצאת בצד, ויכולה להועיל כאשר היא מתבקשת (שנדמה לי שזה התפקיד הנוכחי שלך, שהוא יכול להיות לא נוח). השאלה גם אם החבר שלך דואג לכך שתשמרי מרחק מהילדים, כי הוא צריך שליטה מלאה, ולא רוצה לחלוק אותם – אולי מהפחד שיחשבו שהוא פחות אבא אם יערב אותך יותר, או שאולי הילדים מנסים להגן על האמא שלהם, ולא רוצים להתקרב אליך. יש הרבה אפשרויות. תצטרכי לנווט ביניהן, אבל ככלל, ככל שתוכלי להתקרב אליהם ולהיות מעורבת, כך יהיה לך קל יותר. מהו התפקיד שתבחרי, תלוי בך, בהם ובחבר שלך.
שני
למצוא לעצמך תפקיד
⌄
היראשית תודה על התגובה המהירהגלאי הילדים: 10, 19, 24התחושה שאני לא מוצאת את המקום שלי בתוך המשפחה הגדולה החדשהאני לא יודעת איך להתנהג איתם - מה מותר, מה אסורבנוסף הילד בן ה 10 שנמצא פעמיים בשבוע, התחושב כי ביומיים האלו, הבית"עומד לרטשותו", כלומר, כל ההתנהלות הרגילה משתנה וכולם מכוננים לעשיית הילד שמגיעאני ובן זוגי בקושי מצליחם לתקשר בשעות אחר הצהרים כאשר הילד נמצא.אך אני חייבת לציין כי זה הרחיק אותי, וגם לי להרגיש בחוץ ולא חלק מהכללוהרחיק אותי עד כדי כך שהייתי "נעלמת" בימים האלו, או הולכת לחברות או לוקחת עבודה הביתה ועובדת עד השעות המאוחרות של הלילהלגבי החברה הגדולים, יוצא לי לראותם באירועים משפחתים , לא יותר.לא נוצר קשר של שיח.מאוד חששתי מפני הילדים, ואף פחד גדול היה בתוכי, שלא אדע את מקומי, איך אני אתקבל, איך אני חלק ממשפחה גדולהבנוסף כל נושא המשפחה הגדולה, לא ידעתי מה המשמעות של גבר גרוש עם ילדים, מה המשמעות של הילים מבחינת המערך המשפחתי.איך מקבלים החלטות בנושאים שעולםי בשוגיית הילדים, היכן המקום שלי לחוות דעה ועודכמו גם, באם בעתיד נרצה להביא ילד לעולם, איפה המקו ם של המשפחה הראשונה ביחד עם המשפחה השנייה, או יותר נכון להגיד- המשפחה המורחבת.גם מאוד חששתי מהגרושה, איזה מקום יש לה במערכת הזוגית שלנו. אנחנו גרים בקרב מקום לילדים. על מנת שבחור יוכל לראותם יותר. הגרושה מתכננת לעבור דירה, ובעקבות כך גם אנחנו נעבוראני מרגישה שאני לא בזוגיות אלה בשלישיה.אין לי מקום להחליט היכן אני רוצה לחיות, אלה המיקום נקבע עבורי, וקצת ללא יכולת החלטה שלי.
ד"ר אורן חסון
כמה תפקידים במקביל?
⌄
שני יקרה,
כפי שכתבתי לך, את צריכה למצוא לעצמך תפקיד. בהרכב גילאים זה, את צריכה כנראה למלא כמה תפקידים שונים – עם כל אחד אחרת, אבל גם במינון אחר כי תדירות המפגשים שונה. וכאן, אני מציע לך לדבר עם החבר שלך – לשאול אותו איזה תפקיד הוא היה רוצה שתקחי על עצמך במצב זה, עם כל אחד מהם, ולדבר על האפשרויות. לאחר שתגיעו להסכמות על האידיאל, בנו תוכנית כדי להגיע לאידיאל הזה.