תסכול בזוגיות: מה מסתתר מאחורי התלונות?

תאריך פנייה: 21.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סימה
בעלי לא מעריך
21.12.2013 • 21:56

אני נשואה 6 שנים לבעלי, הרבה פעמים היו לנו ויכוחים לגבי גיהוץ הבגדים שלו,
כל הזמן אני מגהצת בגדיו לעבודה, חולצה מכופתרת ומכנס. כל פעם יש לו טענה אחרת
כלפי הבגדים שלא מגוהצים טוב. למרות זאת אני ממשיכה לגהץ לו. לאחרונה זה גם לגבי אוכל, לא מוצא חן בעיניו, עושה פרצופים ומתחיל לכתר על האוכל ועם הכל בא אליי בטענות. את לא עושה את תפקידך בבית וכו'.
אני לא יודעת מה לעשות עם העניין הזה. אשמח לקבל עזרה.

ד"ר אורן חסון
התמונה הרחבה?
23.12.2013 • 19:57

סימה יקרה,
אני מבין את התסכול שלך. את טורחת ומתאמצת, גם בשבילו, והוא מעקם את אפו, מה שללא ספק מוציא את החשק לעשות. אבל אני מרשה לעצמי להניח שזה רק חלק מהתמונה, ולא ברור לי איך נראית היתר. האם הציפיה שלו היא שתעשי, כי את לא עובדת מחוץ לבית ולא מפרנסת? האם יש ביניכם מאבקי כוח והאם יש גם לך ביקורת עליו או תלונות על דברים אחרים, והוא מוצא דרך להראות לך שגם את לא בסדר? האם הוא מרגיש שהוא מוותר לך בדברים אחרים משמעותיים לו, וזה משפיע עליו להתלונן בדברים אחרים, אוגםבדברים אחרים? האם עוברים עליו דברים אחרים בעבודה או בחיי החברה או המשפחה שלו שמעיקים עליו, ואז כל דבר קטן הופך להיות משמעותי יותר, כי קשה לו עכשיו? - אין ספק שמשהו קורה. נסי לראות, קודם כל עם עצמך, את התמונה הרחבה יותר. יכול להיות שדרך הבנה שלך את מה שעובר עליו, תוכלי למצוא איך להקל עליו באמצעים שגם את תהיי מרוצה או אפילו שמחה בהם, כך שהוא לא ירגיש צורך להתלונן בדברים שמציקים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083