גרושים: פתרון או הרס הנישואין?

תאריך פנייה: 23.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
זלזול וחוסר הערכה מצד הבעל
23.12.2013 • 11:23

דר חסון שלום
אני נשואה כשש שנים ויש לנו שני ילדים ילדה בת 5 וילד בן 2 מאז שהילדה נולדה הוא כל הזמן מעביר עלי ביקורת לגבי תפקודי כאמא וכרעיה אף פעם לא מפרגן ואפילו מזלזל בי ובהחלטות שלי לגבי הילדים ובכלל לפעמים זה המבטים שלו בזמן שאני מדברת עם הילדים מבטים מזלזלים כשאני אוסרת עליהם דברים מסויימים הוא לא שובר לי את המילה אבל הוא לא מסכים איתי ולא מבין ממה ההחלטה שלי נובעת או שהוא מרשה להם דברים שאני לא מרשה גם אם אני מעירה לו הוא ממשיך כאילו לא הערתי לו ובכלל אם הילדים מתנהגים קצת בפינוק או מדברים לא יפה הוא תמיד מאשים אותי בכך הריבים שלנו מפעם לפעם הופכים להיות יותר ויותר קיצוניים מילולית ואני מרגישה שאני נתקלת בקיר אטום חשבתי שהפתרון היחיד הוא לפתוח תיק גירושין כדי שיבין כמה נמאס לי ואולי ישתנה קצת בחוסר הפירגון שלו ובביקורתיות שלו אציין עוד משהו חשוב בעלי צריך כל הזמן שירות לאגו בעיקר מצד הילדים והם מצידם מה לעשות אוהבים ורוצים גם את אמא וזה מאוד מאיים עליו האם לדעתך לאיים בתיק גירושין יחזיר אדם כזה למוטב?

ד"ר אורן חסון
תיק גרושים כחרב מתהפכת
23.12.2013 • 19:58

נועה יקרה,
יכול להיות שבאמת פתיחת תיק גרושים, תיצור מצב שבו לא תריבו על הילדים, כי תראו אותם בנפרד. זה אכן יפתור את הבעיה הזו. האם זה מה שאת רוצה?האיום הזה במשהו שאני חושב שאת לא רוצה, לא נותן לי תחושה טובה. הלכת רחוק מדי. אם תנסי, תהרסי יותר מאשר תצליחי לבנות. את רק רוצה לומר לו שהעקרונות שלך או שהפגיעה בך מאד חשובים לך. לא הצלחת לעשות זאת בדרך אחרת, אבל אני לא חושב שאת באמת רוצה לסכן את הנישואים. כי אם הוא יחליט שהוא עקשן כמוך, באמת תמצאו עצמכם על מדרגות הרבנות. משחק בלכופף ידיים ולראות מי חזק יותר לא מועיל, נועה. לא כאשר שני הצדדים עקשניים, לא כאשר שני הצדדים מתייאשים מהר, ולא כאשר אחד כזה והשני כזה. אבל אני כן מבין את האמירה שלך: את אומרת לי שמייאש אותך שאת לא מוצאת דרך אחרת לתקשורת טובה איתו.אני לא יודע מי צודק בדרך החינוכית שלו ומי לא. האם את מחזיקה משמעת קשה מדי לטעמו? האם הוא רוצה משמעת קשה יותר ממך? לא ממש הבנתי. אני גם לא בטוח שזה משנה, כי אני מניח שכל אחד מכם לבדו היה מגדל את הילדים לא רע. אבל ברור לי שכאשר אתם ביחד, נוצר כאן משחק, מצידו או מצד שניכם, על עמדות כוח ביניכם דרך רגשות הילדים, וזה לא טוב.חשוב שתפתרו את העניין הזה בלעדיהם. חשוב שתפתרו את התקשורת הלקויה שלכם. האם את נוטה להתייאש ולאיים? האם הוא נוטה להתעקש? זו לא תקשורת טובה. כמובן שאני מציע לכם להקשיב זה לצרכים של זה, אבל אני לא בטוח שיש לכם לבדכם כלים לעשות זאת. לכו לייעוץ זוגי למספר שבועות, כדי ללמוד ליצור תקשורת, ובעיקר הקשבה מוצלחים יותר, כי יש לדברים הללו נטיייה רק להתעצם עם הזמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083