תסכול בזוגיות: איך להעביר מסר
שרית
בעל מופרע??
⌄
אני נשואה לבעל שנים רבות. לאחרונה יש דבר מה שמאד מפריע לי. אסור לי להגיד משהו רע על אנשים מספר פעמים, אם יש משהו שלילי שכואב לי ואני רוצה לשפוך לפני בעלי, הוא מתפרץ עלי ואומר: "אמרת לי את זה כבר כמה פעמים וכמה אפשר לשמוע את זה...", האם אסור לחזור על משפט שלילי על מישהו מסויים מספר פעמים? זה רק מראה שזה כואב לי. אז בעלי לא מעוניין שאני יחזור על משפטים שכבר אמרתי לו ממזמן על משהו מסויים. הוא מסנגר על כולם, למרות שבתוך תוכו הוא יודע שאני צודקת. אני מרגישה מאד אומללה בנישואי, אין לי לפני מי לשפוך מהלב, הוא גם מעולם לא היה איתי איש שיחה במיוחד. אין לו שום דבר נגדי, רק חלילה אסור לי לחזור על משפט פעמיים. גם אם אני אומרת משהו לא שלילי, הוא חייב להדגיש: "כבר אמרת לי את זה". הוא מעולם לא צוחק, לא מצחיק, לא מחמיא. רק עוזר בבית ואבא נפלא. מעולם לא היה חבר. הייתי עוזבת אותו, לוא הייתי יודעת שהיה לי קל מבחינה כלכלית. מה אני עושה? האם הוא מופרע? הוא מעשן כבד, זה כבר מוכיח שהוא אדם לא רגוע . הוא פתיל קצר.
ד"ר אורן חסון
פתיל קצר, התפרצויות וקיצורים
⌄
שרית יקרה,
העובדה שאת צריכה לחזור על משהו מספר פעמים אומרת, לפני הכל, שאת לא מרגישה שהקשיבו לך בפעמים קודמות. הוא אולי עם פתיל קצר, אבל הוא לא מופרע, ומה שברור הוא גם שאת מתוסכלת. ולהגיד לך משהו? אם תגידי לו פעם אחת, יהיה לו הרבה יותר קל להפנים ולקבל, כי לא תגרמי לו להתנגדות. אולי לא תרגישי את זה בשבוע הראשון, וגם לא בשני, אבל תרגישי את ההבדל כבר בחודש השני. אני יודע שזה יהיה לך נורא קשה, בעיקר כי זה מהשהואמבקש ממך, אבל אני מציע שתנסי את זה לחודשיים. והרי, כמה את יכולה להפסיד בחודשיים? ואולי תרוויחי, במקום זה, קצת שקט נפשי.