חוסר משיכה בזוגיות: מה עושים?
su32
בעלי אמר לי שהוא לא נמשך אלי יותר
⌄
אני נשואה להעלי כבר 7 שנים אנחנו מגיל 16 ביחד יש לנו בת מקסימה בת 5במהלך כל השנים האלה היו לי הרבה לחצים נפשים מצד המשפחה שלי הורים אחים וכלאה... ואני חייבת לציין שתמיד הוא עמד לצידי בהכל אני לא מדברת עם אמא שלי מהיום שהתחתנתי אני במשקעים נפשיים מזה הוא תמיד תמך עודד ועזר הייתי במספר פגישות אצל פסיכולוגית היה בסדר אבל לא התחברתי אליה כל כך בכל התקופה הזאת היו לי עליות וירידות במשקל הגופני בתחילת ההיכרות בנינו שקלתי 56 ק"ג אם כל ההריון והיום אחרי כל התקופה אני שוקלת 95 ק"ג הרבה פעמים ניסיתי להוריד וזה ממש לא קל.כיום אנחנו בטיפולי פוריות להריון הבא ולא הולך לנו בעצם לפני כחודשים עברתי לידה מוקדמת בחודש שישי נורא קשה לי נפשית וגם אני לא מצליחה לרדת במשקל אני רוצה אבל לא עושה מספיק אני יודעת שזה לא בסדר קשה לי עם הכל ואכשיו מה שהוא אמר לי שהוא"לא נמשך אלי יותר" מאוד פגע בי אני כל כך פגועה שאני מוכנה אפילו להתגרש זה נשמע מאוד קיצוני אבל אני לא רוצה להשאר אם מי שלא נמשך אלי גופנית ומינית בעלי לא רזה במיוחד גם הוא עבר שינויים בגוף מאז שהיינו צעירים הוא שמן 85 ק"ג אבל עושה הליכות מתיחות וכאלה אני לא תמיד אני אומרת שאני יעשה אבל אני פשוט לא מסוגלת להתמיד אני מבקשת ייעוץ . אודה על התייחסותכם.
ד"ר אורן חסון
ואולי הוא רוצה לדרבן אותך
⌄
סו יקרה,
את מתארת בעיה מורכבת, כי לא תמיד הפתרון שלה הוא בשליטה. כאשר מתחתנים, מדברים על אהבה בכל תנאי, וכשהיחסים טובים קל להמשיך ולאהוב בכל תנאי, אבל קשה יותר להמשיך ולהימשך בכל תנאי. למרבה הצער, העובדה שגופו העלה גם כן עודפי שומן, לא משנה בהכרח את העיניים שלו, או את האופן שבו המראות מתורגמים בתאים האפורים שלו למשיכה.אלא שאני שואל את עצמי לא מדוע הוא לא נמשך אליך, כמו מדוע הואסיפרלך שהוא לא נמשך אליך. אני די משוכנע שהוא לא עשה את זה סתם כדי לפגוע בך. נדמה לי שהוא פשוט פונה לעזרתך, ואומר לך שהוא רוצה להימשך אליך, אלא שאת צריכה לעזור לו. ובמקום לראות את זה כבקשה לעזרה, ואולי כדחיפה להתחיל ולעשות משהו ממשי, שזה כנראה מה שהוא מנסה לעשות לך, את לוקחת את זה אחרת, ונפגעת. גם זה טבעי, אבל המינון של הפגיעה לעומת המינון של דחיפה לעשות מעשה, הוא בחירה שלך. אולי גם משום שאת כבר מיואשת, כפי שגם מכתבך מראה, וחושבת שאין לך סיכוי לשנות משהו.הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לך בעקבות זה, סו, הוא שתתחילי ליזום ולשנות. לא רק בשבילו, אלא גם בשבילך. לא רק כדי להיראות מושכת, אלא גם כדי להיות בריאה. זה נכון שזה לא יבוא ברגע, ונכון שזה ייקח זמן, וזמן שבו תרגישי לא מושכת. אבל תתחילי לתכנן עם עצמך מטרות לטווח הארוך, ולחתור לקראתן. שווה לך, ומגיע לך. ואם תוכלו לתמוך זה בזו, במקום להיפגע ולפגוע, תרוויחו עוד יותר. ויכול בהחלט להיות, סו, שכאשר הוא יראה אותך יותר דינמית ויוזמת, גם זה ימשוך אותו אליך.מעבר לכך, ישנו קושי נוסף שהוא טיפולי הפוריות. זה יכול להוריד לו את החשק גם ללא קשר למראה שלך, וזה יכול להקשות עליך לעשות מעשה. דברו על זה, וקבעו לכם מטרות. ואת חייבת לצאת ממצב הפגיעות למצב החלטות ועשייה, אחרת היחסים ביניכם יידרדרו עוד. אמנם הוא זה שפגע בך, אבל הוא צריך להרגיש בנוח איתך, ולא שאת צינית, סרקסטית ופוגעת בחזרה. זה לא יועיל לאף אחד מכם.
su32
ואולי הוא רוצה לדרבן אותך
⌄
דר' חסון היקר
!!תודה רבה שהארת את עיניי כי באותו הערב ראיתי רק "שחורות"אחרי שקיבלתי את תשובתך הבנתי שבאמת לא היתה לבעלי כוונה לפגוע ביהוא הכל בשבילי ואני הכל בשבילו באמת יש לו כוונות טובות מתוך התחשבות ואהבהאחרי שראיתי מה כתבת לי באמת הבנתי את נקודת המבט שלוסיפרתי לבעלי על ההתייעצות שלי איתך בפורום וסיפרתי לא את תשובתך אח"כ נתתי לו לקרוא אותה בעצמווהוא כל כך שמח שעזרת לי להבין אותוהוא גם אמר לי שאין לו כוונה לנפנף אם תשובתך מול עיני אלא שהוא מבטיח לתמוך ולעודד כמו תמידושוב תודה לך והמשך יום נפלא : )